BREAKING NEWSINTERNAȚIONAL

Oficial al Departamentului de Stat din SUA a demisionat din cauza abordarii tarii sale fata de conflictul din Fasia Gaza

Oficial al Departamentului de Stat al SUA care a lucrat într-o agenție responsabilă cu transferurile de arme către aliați a demisionat.

Josh Paul a invocat dezacorduri cu ceea ce a descris ca fiind deciziile administrației de a accelera transferul de arme către Israel.

Paul, care a fost director al afacerilor publice și ale Congresului în cadrul Biroului pentru afaceri politico-militare al Departamentului de Stat, a declarat pe LinkedIn: „Nu pot să lucrez în sprijinul unui set de decizii politice majore, inclusiv grăbirea acordării mai multor arme unei părți a conflictului, pe care le consider mioape, distructive, nedrepte și în contradicție cu valorile pe care le îmbrățișăm în mod public”.

Paul a declarat că, deși a recunoscut „monstruozitatea” atacului Hamas asupra Israelului, el crede, de asemenea, că răspunsul Israelului „va duce doar la o suferință mai mare și mai profundă” pentru israelieni și palestinieni.