Ministerul Educației a transmis o serie de obligații către inspectoratele școlare și conducerile școlilor, pe fondul evoluției cazurilor de gripă și infecții respiratorii acute. Cursule se reiau luni, pe 9 ianuarie, după vacanța de iarnă.
Deși ieri, Ministrul Educației, Ligia Deca, vorbea despre recomandări, astăzi, în nota transmisă public după videoconferința cu inspectorii școlari generali, ministerul menționează „obligațiile” inspectoratelor și conducerilor unităților școlare.
Școlile trebuie să ‘realizeze triajului zilnic în colectivități școlare la începutul primei ore de curs a fiecărui schimb”, iar părinții să fie informați cu privire la recunoașterea simptomelor de gripă sau alte infecții respiratorii, în vederea realizării triajului epidemiologic zilnic la domiciliu, înainte de intrarea copilului în colectivitate, conform ghidului transmis de Ministerul Sănătății.
În această dimineață a avut loc videoconferința cu inspectorii școlari generali, organizată de Ministerul Educației, în contextul reluării cursurilor începând cu data de 9 ianuarie 2023
În cadrul ședinței, Ministerul Educației a transmis, din partea INSP, o serie de materiale informative cu privire la măsurile de prevenire a răspândirii virusului gripal.
Recomandarea a fost ca accentul să fie pus pe prevenție, să existe o comunicare strânsă cu DSP-urile și să se țină cont de recomandările făcute de acestea, potrivit edupedu.ro.
Nota transmisă de ministerul Educației către inspectoratele școlare
“Doamna ministru a încurajat inspectorii să sprijine școlile pentru a continua procesul educațional în condiții normale, să pună accent pe prevenție, să încurajeze o stare de calm și să se consulte cu Ministerul Educației în situația excepțională în care o unitate de învățământ solicită suspendarea temporară a cursurilor, în baza temeiului legal, respectiv articolul 9 din ROFUIP.
În cadrul ședinței, Ministerul Educației a transmis, din partea INSP, o serie de materiale informative cu privire la măsurile de prevenire a răspândirii virusului gripal. Recomandarea a fost ca accentul să fie pus pe prevenție, să existe o comunicare strânsă cu DSP-urile și să se țină cont de recomandările făcute de acestea.
În acest context, inspectoratele școlare vor colabora cu direcțiile de sănătate publică județene și cu Direcția de Sănătate Publică a Municipiului București, în vederea explicării și accesibilizării măsurilor de prevenire a îmbolnăvirilor în unitățile de învățământ, având următoarele obligații: