RELIGIE

Oaspeţi de seamă la Mănăstirea Zosin

Inaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Teofan, Arhiepiscopul Iașilor și Mitropolitul Moldovei și Bucovinei împreună cu părintele Efrem Vatopedinul vor ajunge luni, 19 decembrie, la Mănăstirea Zosin. Tot luni cei doi vor participa şi la concertul de colinde organizat de Protopopiatul Botoșani, unde, de asemenea, starețul athonit va ține un cuvânt de folos.

Potrivit doxologia.ro, vizita de la Botoşani face parte dintr-un periplu organizat în judeţele din zona Moldovei. Astfel, sâmbătă ÎPS Teofan şi părintele Efrem Vatopedinul au poposit la Mănăstirea Agapia din județul Neamț. Vizita părintelui Efrem la mănăstirea Agapia a fost prilejuită de o sinaxă cu monahii și monahiile din județul Neamț. Părinții și maicile ce au participat la întâlnirea cu starețul athonit au putut adresa întrebări privitoare la viața duhovnicească din mănăstiri.

Aflat pentru întâia dată în Arhiepiscopia Iașilor, arhimandritul Efrem, starețul Mănăstirii Vatoped din Sfântul Munte Athos, va poposi timp de trei zile în eparhia moldavă.

Duminică, programul starețului Efrem a cuprins Sfânta Liturghie la Catedrala Mitropolitană și  concertul anual de colinde al Mitropoliei.