GENERAL

O șoferiță a provocat un accident si a fugit acasa. A lovit cu mașina un minor care traversa prin loc nepermis. Politistii au gasit-o si au chemat-o la audieri

O șoferiță a provocat un accident si a fugit acasa. A lovit cu mașina un minor care traversa prin loc nepermis. Politistii au gasit-o si au chemat-o la audieri. Ieri, conducatoarea auto, de 20 ani din  Suceava a condus autoturismul marca Fiat pe str. Pictor Șerban Rusu Arbore, din direcția ”bld. 1 Mai” spre ”Parcare blocuri ANL” iar în dreptul imobilului nr. 4, a surprins și acroșat cu aripa stânga față, un pieton minor, care se afla în traversarea străzii prin loc nepermis, de pe partea stângă spre partea dreaptă, având în vedere sensul de deplasare al autovehiculului.
În urma impactului a rezultat vătămarea corporală a unei fetite de 7 anisori, din Suceava, care s-a prezentat împreună cu părinții la secţia U.P.U. a Spitalului Județean de Urgență ”Sf. Ioan cel Nou” Suceava, în jurul orei 16.00, unde i s-a stabilit următorul diagnostic preliminar: ”TCC fără PC, contuzionat  usor prin accident rutier, traumatism toraco-lombar, escoriații genunchi stâng, cot drept și coloană lombară”.
Conducătoarea autoturismului implicat în accident nu a anunțat imediat evenimentul la cea mai apropiată unitate de poliție, a părăsit locul accidentului și s-a prezentat la unitatea de poliție în jurul orei 17.15, la solicitarea organelor de cercetare. Aceasta fost testată cu aparatul etilotest iar rezultatul a fost 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior i s-au recoltat mostre biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei la U.P.U. a Spitalului Județean de Urgență ”Sf. Ioan cel Nou” Suceava, după ce și-a dat consimțământul în acest sens.
În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ”vătămare corporală din culpă” şi ”părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ştergerea urmelor acestuia”, fapte prev. şi ped. de art. 196 alin. (2),(3) din Codul Penal și art. 338 alin. (1) din Codul penal.