BREAKING NEWSINTERNAȚIONAL

O profesoară premiată pentru lupta anti-Mafia, a fost arestată pentru corupție și furt din alimente școlare

Directoarea unei şcoli din Palermo, care fusese premiată pentru angajamentul ei în lupta contra Mafiei, a fost arestată vineri pentru deturnare de fonduri şi corupţie, plus furt din alimentele şcolare.

Daniela Lo Verde, care a primit ordinul ”Cavalerul de Merit al Republicii Italiene” în urmă cu trei ani pentru activităţile sale desfăşurate împreună cu elevii din şcoala sa într-un cartier din Parlermo, se află în prezent în arest la domiciliu în urma unei investigaţii a Carabinerilor coordonată de Parchetul european (EPPO). Au fost de asemenea arestaţi directorul adjunct al şcolii şi o angajată a unei companii care comercializează calculatoare.

Investigaţia se referă la gestionarea unor fonduri europene alocate şcolii, dar pe care directoarea le-ar fi folosit pentru ”interese cu caracter pur personal”, şi la ”nerespectarea procedurilor de achiziţie şi furnizare a alimentelor destinate cantinei şcolii”, potrivit Parchetului european.

Ea şi adjunctul său ar fi falsificat cererile de ofertă pentru proiecte şcolare finanţate cu fonduri europene, ”certificând în mod fals prezenţa elevilor în şcoală inclusiv în afara orelor de studiu sau pentru a justifica proiecte care de fapt nu au fost realizate niciodată ori au fost realizate parţial”.

Alte acuzaţii se referă la ”încredinţarea permanentă, fără niciun fel de concurs de oferte, a furnizării de material tehnologic de la o singură companie”, plus însuşirea unor tablete electronice care erau destinate elevilor. Interceptările au relevat că directoarea şi-a însuşit inclusiv alimente destinate cantinei şcolare.