ACTUALITATEBREAKING NEWSNAȚIONAL

O primăriță a jucat cu soțul ei, preot, ajutoarele de încălzire la păcănele. Acum 2 ani luase jackpot-ul de 75.000 de lei

Jackpot pentru o primăriţă din Maramureş. Femeia, care este şi soţie de preot, e acuzată că a furat banii de ajutoare de încălzire ai oamenilor şi i-a jucat la păcănele. Patima pentru jocuri de noroc a preotesei lasă fără lemne la iarnă zeci de oameni din comună. Anchetatorii au deschis dosar penal pentru delapidare şi abuz în serviciu.

E stâlpul comunităţii şi preoteasa satului. Dar primăriţa din Şieu a căzut grav în ispită şi pe lângă lege: a jucat la păcănele ajutoarele de căldură ale oamenilor. Imaginile surprinse într-o sală de jocuri şi postate pe o reţea de socializare o arată în plină acţiune, alături de soţul ei, preot. Cei doi nu se ruşinează de patima lor. Bani câştigaţi la jocurile de noroc apar şi în declaraţia de avere din urmă cu doi ani: 75.000 de lei.

Irina Iusco, primar Şieu: Nu cred că are relevanță în dosarul ăsta și viața mea personală nu vreau eu să o discut în momentul de față.

Doar că nu e doar viaţa ei personală. Preoteasa-primăriţă ar fi întocmit documente pentru ca mai mulţi săteni să primească ajutor de încălzire din bani europeni. Doar că sumele n-au ajuns niciodată la oameni. Pentru Ioana Timiş, banii de la primărie înseamnă supravieţuirea peste iarnă. A primit doar jumătate din sumă.

Ioana Timiş, soacra femeii: Noi ne-am făcut de încălzire eu cu bătrânul, am luat 8 milioane. Domnu’ o zis că trebuie să luăm 16 milioane că suntem doi bătrâni.

Femeia a descoperit apoi că şi nora ei, plecată în Germania de câţiva ani, ar avea dosar depus, fără să ştie. Cine a luat banii în numele acesteia, rămâne un mister.

Monica Timiş, nora femeii: Mă gândesc că noi avem o copie de pe buletin la Primărie. Noi nu am luat de cinci-şase ani încălzirea. 

sursa>observator.tv