BREAKING NEWSEDUCAȚIE

O nouă disciplină va fi predată în liceele din România. Această măsură face parte din pachetul de legi ,,România educată”

„Istoria Comunismului în România” se va numi noua disciplina obligatorie ce va fi predată la toate liceele din țara noastră.

Liceenii vor învăța „Istoria Comunismului în România”

Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului și Memoria Exilului Românesc a anunțat introducerea unei noi discipline în materia obligatorie a învățământului preuniversitar, printr-un proiect de lege ce face parte din pachetul de legi ce formează proiectul ,,România educată”.

Această nouă materie va suplimenta orele de istorie care nu reușesc să cuprindă toate amănuntele cu privire la perioada comunismului în România. „Istoria Comunismului în România” îi va învăța pe elevi cum să recunoască propaganda, discriminarea și prejudecățile istorice.

După ce această lege va intra în vigoare se va putea începe formarea manualelor și a unui plan didactic.

,, Îl felicit pe domnul deputat Muraru pentru această inițiativă și îi mulțumesc doamnei ministru Ligia Deca pentru includerea sa în proiectul de lege aflat acum în dezbatere publică.

Odată cu intrarea în vigoare a legii, tinerele generații vor avea posibilitatea să cunoască o pagină recentă și dureroasă a istoriei României, foarte importantă de înțeles, pentru a conștientiza necesitatea apărării democrației și libertăților de care ne bucurăm cu toții astăzi”, a declarat președinte executiv IICCMER, prof.univ.dr. Florin-Daniel Șandru.

Noi modificări asupra examenului de Bacalaureat

O nouă lege a educație își dorește schimbarea examenului de Bacalaureat. Examenul se va da astfel încât să se potrivească fiecărui profil, urând să se adauge o probă ce va verifica competențele de bază ale elevilor.

„ Examenul de Bacalaureat se pliază pe fiecare profil. Vom avea Bacul tehnologic pe care liceele tehnologice îl propun şi îl așteaptă de multă vreme.

Rămânem cu două probe de competențe lingvistice, limbă străină I, limbă străină II, tocmai pentru a crește potențialul de angajare şi adecvare a absolvenților pentru societatea viitorului, cele două probe la nivelul de competență diferită, în funcție de câtă limbă străină s-a studiat pe parcursul orelor de liceu sau de gimnaziu”, a declarat Ligia Deca.

„Ce avem în plus față de formula de acum este o probă așa-zis complementară, de competențe de bază. Aceasta

probă va fi de Matematică sau Științe ale naturii ori de Istorie, Logică, Filosofie, Psihologie. La această probă, notarea se va face pe sistem admis/respins”.