GENERAL

O modalitate eficientă să înlăturăm cârtițele pentru o perioadă lungă!

Cârtița este inamicul comun al gradinilor mici si terenurilor agricole. Aceste animale dislocheaza radacinile tinere ale plantelor si, in goana lor dupa hrana, isi fac musuroaie printre straturi. Cartitele nu sunt erbivore, asadar nu se hranesc cu radacinile pe care le muta din loc. Iti prezentam cateva solutii eficiente pentru a scapa definitiv de cartite de pe proprietatea ta.

Cârtitele (numite și talpide) sunt mamifere insectivore. Ele nu atacă plantele, ci se hrănesc cu insectele din sol, dar și cu râme.

În dieta lor sunt incluse și insecte dăunătoare precum cărăbuși sau coropisnițe; astfel, cârtitele pot fi chiar utile pentru întreținerea culturilor din grădina ta.

Pagubele pe care le produc sunt mai degrabă de natură estetică, deoarece nimănui nu-i place să aibă un gazon plin de mușuroaie. Înainte de a încerca să scapi de ele, ține minte că talpidele sunt ocrotite de Legea 13/1993.

In acest articol vom recomanda un sigur mod de a face asta.

Peștele!

Datorita mirosului foarte puternic pe care il degaja peștele, cârtița evită in totalitate zonele cu acest miros. Peștele în perioda sa de descompunere produce un miros insuportabil astfel, acesta devine o metoda eficienta pentru a  le îndeparta.

Cum facem?

Pentru început alegem un soi de pește de dimensiune medie sau tăiem peștii mari în felii și dimensiuni de aproximativ 7-10 cm. Motivul pentru care avem nevoie de aceste dimensiuni este de a-l introduce în găurile cârtiței.

Încercam să înlaturăm surplusul de pământ până găsim cele două găuri sau gaura de cârtiță, introducem în fiecare gaură câte 1/2 bucaîți din peștii pregătiți.

Astupam cu grijă găurile astfel încât să nu devină un loc de atracție pentru câini.

Se repeta procedeul de fiecare dată când vor aparea cârtițele.