SĂNĂTATE

O femeie și un bărbat în stare critică după un accident, transferaţi de la Suceava la Bucureşti cu un avion SMURD

Inspectoratul General de Aviaţie (IGAv) al MAI anunţă că a îndeplinit în premieră, joi, o misiune cu ajutorul unei aeronave SMURD Bombardier Learjet 75, care a fost solicitată pentru transferul a doi pacienţi critici, de la Suceava la Bucureşti. Este vorba de o femeie și un bărbat aflați în stare gravă după un accidenT.

Din comunicatul transmis de IGAv nu reiese cine sunt cei doi pacienți și nici unde a avut loc accidentul în care aceștia au fost implicați.

 

„Este pentru prima dată când Inspectoratul General de Aviaţie al M.A.I. execută o misiune pentru transferul simultan a doi pacienţi critici, cu ajutorul avioanelor din dotare. La bordul aeronavei s-au aflat echipe medicale din cadrul UPU-SMURD Bucureşti, care au preluat de la Suceava o femeie şi un bărbat aflaţi în stare critică, în urma producerii unui accident rutier”, a transmis IGAv, citat de Digi24.

Potrivit sursei citate, echipajul avionului a reuşit să-i transporte pe cei doi pacienţi la Bucureşti în 40 de minute, unde au fost predaţi în siguranţă medicilor de la Spitalul Clinic de Urgenţă Bucureşti.

„Intervenţia echipajului avionului reprezintă un pas important în ceea ce priveşte creşterea calităţii serviciilor oferite cetăţenilor în domeniul asistenţei medicale de urgenţă, chiar şi în cele mai dificile circumstanţe. Efortul coordonat al colegilor noştri demonstrează încă o dată eficienţa sistemului integrat de urgenţă din ţara noastră”, au menţionat reprezentanţii IGAv.