ACTUALITATEBREAKING NEWSNAȚIONALULTIMA ORĂ

O femeie însărcinată a murit la spital, după ce a fost pusă să aştepte ore întregi un medic, în Botoşani. Ultimul ei mesaJ: Nu mai pot de durere!

Trei copii rămași fără mamă și acuzații dure la adresa Spitalului Județean din Botoșani. Totul după ce o tânără însărcinată a murit din cauză că, spune familia, medicii n-au tratat cazul ca pe o urgență medicală, deși a ajuns în stare gravă la spital cu ambulanța.

Potrivit familiei, femeia de doar 26 de ani, însărcinată în luna a treia care s-a prezentat de urgenţă la spital cu dureri, ar fi fost pusă să aștepte medicul până dimineață. Din nefericire, în zorii zilei aceasta a murit. Cazul este anchetat acum și de poliție.

„Nu se poate aşa ceva să omori tu fata la 26 de ani de ani cu trei copii acasă”, sunt acuzații dure aduse chiar de către fratele femeii decedate la adresa spitalului în care ar fi trebuit să fie tratată.

Femeia, însărcinată în trei luni, a ajuns azi-noapte la unitatea de primiri urgențe a Spitalului Județean Botoșani, după ce i s-a făcut rău acasă și a chemat ambulanța.

Și fratele și soțul ei au ținut legătura cu ea toată noaptea prin mesaje, iar tânăra le-a scris constant că are dureri cumplite.

„A fost o perfuzie, a pierdut sarcina și i-a zis să aştepte medicul pănă dimineaţă. A stat până dimineaţă cu dureri foarte mari, mi-a dat mesaj că nu mai poate de durere, că nu mai suportă moare acolo, dar nimeni nu a luat-o, nimeni nu i-a făcut nimic”, a spus pentru Antena 3 CNN, fratele femeii care a murit sub ochii medicilor.

La un moment dat, spre dimineață, tânăra n-a mai răspuns la telefon, iar dimineață au primit vestea șocantă că pacienta a murit.

„Ultimul ei mesaj a fost: nu mai pot. Asta mi se pare crimă”, mai spune fratele femeii.

Familia femeii este revoltată de faptul că medicii n-au considerat cazul ei drept o urgență medicală, deși chiar de la sosirea ambulanței starea ei era deteriorată.

„Prezenta într-adevăr o paliditate tegumentară, sindrom vertiginos și sângerări. A fost preluată și dusă la maternitatea Spitalului Județean Botoșani”, spune Bogdan Ursu, medic coordonator Ambulanța Botoşani.

Reprezentanții spitalului spun că după sosirea pacientei, ei au întreprins manevrele pentru stabilizare și nu au considerat că este nevoie de o intervenție, doar că lucrurile s-au agravat.

„Spre dimineață, pe data de 18 august, ora 7:30 prezintă degradare bruscă a stării generale, dispnee severă, sângerarea abundentă la nivelul căilor aeriene superioare, motiv pentru care este transferată în secția Anestezie-Terapie intensivă, unde se instituie manevre complexe de reanimare.

La ora 8:20 se declară decesul. Conducerea spitalului a luat măsura constituirii unei comisii care va analiza cauza deceselor „, spune Ioan Asafti, purtător de cuvânt Spitalul Botoşani.

Conform noilor proceduri după cazul de la Urziceni, în care o tânără a născut pe trotuarul din fața spitalului, centrul medical care are un deces în jurul căruia se face o investigație, trebuie să anunțe de urgență Direcția de Sănătate Publică Județeană. În acest caz, acest lucru nu s-a întâmplat.

Ancheta a fost deschisă și de către poliție după ce familia a făcut o plângere.

„Au fost demarate cercetări de către polițiștii serviciului de investigații criminale sub aspectul comiterii infracțiunii de ucidere din culpă, urmând să stabilim cu exactitate împrejurările în care a survenit decesul și cine se face responsabil de acest eveniment”, spune Delia Nenişcu, purtător de cuvânt IPJ Botoşani.

Anchetatorii așteaptă și rezultatele necropsiei pentru a vedea exact cauza decesului. Până atunci, familia și cei trei copii rămași acum orfani de mamă se pregătesc să o conducă pe ultimul drum.