JUSTIȚIEULTIMA ORĂ

O femeie in varsta de 45 ani a fost condamnata la inchisoare pentru ca a santajat un medic stomatolog. I-a oferit servicii sexuale

Un dosar de șantaj sexual care s-a finalizat în instanță cu o condamnare cu suspendare a avut în prim-plan o femeie în vârstă de 45 de ani, din Suceava, și un medic stomatolog, trecut de vârsta de 70 de ani.

Inculpata Delia T. a fost condamnată de Judecătoria Suceava la pedeapsa de 2 ani de închisoare, pentru comiterea infracțiunii de șantaj, cu suspendarea executării pedepsei pentru 3 ani de zile.

Cum femeia și-a recunoscut fapta, judecata a decurs repede, iar spre finalul lui 2023 Judecătoria Suceava i-a aplicat inculpatei pedeapsa de 2 ani de închisoare, cu un termen de încercare de 3 ani de zile.

Sentința nu a fost atacată, prin urmare între timp a devenit definitivă.

  • Extracția unei măsele a dus la o întâlnire de ”mulțumire”

Victima din dosar este un medic stomatolog căruia îi vom păstra anonim numele.

Faptele s-au petrecut la finele anului 2018, când medicul avea 73 de ani, rezultă din dosarul de anchetă.

Din cercetările ulterioare a rezultat că medicul a avut la cabinetul său o pacientă care avusese mai multe lucrări dentare la el, timp de aproximativ un an. Medicul i-a făcut în octombrie 2018 o extracție dentară relativ simplă femeii și nu i-a mai solicitat bani pentru această intervenție.

Femeia a mulțumit și a plecat acasă, dar ulterior l-a sunat pe medic și l-a invitat la o cafea în locuința sa din Suceava, spunându-i că i se simte datoare. Medicul a mers la locuința femeii, unde aceasta s-a dezbrăcat și a ținut să îi ”mulțumească” acestuia cu un sex oral, a rezultat din cercetări și din declarații.

  • Cum a început șantajul

Medicul s-a mai deplasat ulterior încă o dată la domiciliul femeii, unde a avut parte de același tratament. Femeia a solicitat apoi să vină la cabinet, după ce i-a spus medicului că o doare o măsea. În cabinet au avut loc noi scene sexuale, însă de această dată medicul a sesizat că femeia are un comportament ciudat și a realizat la un moment dat că este înregistrat. Atunci, a scos-o afară din cabinet.

Previzibil, ulterior inculpata a început să îi trimit mesaje medicului stomatolog și să îl amenințe că va difuza înregistrarea soției și mass-mediei.

Medicul i-a dat inițial femeii suma de 1.000 de lei, în schimbul garanției că înregistrarea va fi ștearsă, însă femeia a continuat să îl caute insistent pe bărbat.

A fost momentul în care medicul a apelat la poliție, iar la începutul anului 2019 a fost organizat un flagrant. Femeia a fost prinsă cu 700 de lei, bani marcați, pe care i-a luat de la medicul șantajat.

  • Faptă recunoscută și pe jumătate iertată de judecători

Delia T. a recunoscut săvârșirea faptei, în sensul șantajului, dar s-a declarat hărțuită sexual, în sensul că partidele de sex nu ar fi fost făcute doar la inițiativa sa, fapt infirmat însă de cursul anchetei.

Imediat după flagrant, ea a fost reținută în arest pentru 24 de ore, ulterior fiind plasată sub control judiciar.

În buna tradiție a anchetelor de la noi, femeia a fost trimisă în judecată pentru șantaj de către procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava abia anul trecut, în 2023.

Cum femeia și-a recunoscut fapta, judecata a decurs repede, iar spre finalul lui 2023 Judecătoria Suceava i-a aplicat inculpatei pedeapsa de 2 ani de închisoare, cu un termen de încercare de 3 ani de zile.

Printre obligațiile impuse inculpatei se află 80 de zile de muncă în folosul comunității.

Sentința nu a fost atacată, prin urmare între timp a devenit definitivă.

Judecătorii au reţinut în motivarea condamnării că femeia a acționat în mod repetat, prin ameninţări tot mai insistente, de natură să producă persoanei vătămate temeri puternice, cu scopul precis de a obține în mod injust un folos patrimonial pentru sine prin intimidarea persoanei vătămate, persoana vizată fiind o persoană cunoscută în comunitate, susceptibilă de a fi afectată puternic din punctul de vedere al imaginii publice în situaţia în care informaţiile deţinute de inculpată ar fi devenit publice.