SĂNĂTATE

O femeie a fost trimisă de urgenţă la Suceava pentru a-i fi administrat ser antiviperin, după ce a fost atacată de un şarpe

O femeie a fost trimisă de urgenţă la Suceava pentru a-i fi administrat ser antiviperin, după ce a fost atacată de un şarpe.

Incidentul a avut loc în localitatea Racovăţ, aproape de orele amiezei. Femeia, de 54 de ani, se afla în curtea casei, iar la un moment dat a simţit două înţepături puternice la nivelul gambei drepte. A tras, speriată, piciorul, pentru a vedea silueta unui şarpe care se retrăgea într-o tufă lângă care călcase. Speriată, femeia a fugit în casă şi a sunat la 112 pentru a cere ajutor. A început imediat să se simtă rău, cu senzaţii de vomă, ameţeală şi tensiune scazută.

Medicii au realizat gravitatea muşcăturii de şarpe şi au solicitat transferul femeii într-o unitate sanitară în care există ser antiviperin. O ambulanţă cu medic a preluat-o pe femeie şi a tansportat-o de urgenţă în judeţul vecin. „Este vorba despre o specie necunoscută de şarpe. Pacienta a ajuns în serviciul nostru, a fost stabilizată şi echilibrată şi direcţionată către Spitalul de Urgenţă Suceava, pentru administrarea de ser antiviperin”, a precizat medicul primar Valerian Andrieş, managerul Spitalului Municipal Dorohoi pentru Monitorul de Botoșani.