GENERAL

O familie de români a ajuns la spital după consumul de caș contaminat

O familie din Focșani a ajuns la Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) cu toxiinfecție alimentară după ce a consumat caș de oaie cumpărat din Piața Agroalimentară din Focșani. În urma verificărilor efectuate de Direcția de Sănătate Publică (DSP) Vrancea, s-au descoperit bacterii periculoase atât în produsul vândut, cât și la stâna de unde provenea acesta, a anunțat instituția marți.

În cadrul anchetei epidemiologice desfășurate în urma focarului de toxiinfecție alimentară, s-a constatat că, pe 23 iunie 2024, un membru al familiei a achiziționat caș de oaie din Boxa Lactate din Piața Moldovei Focșani. Familia, compusă din mamă, tată și fiu, a consumat produsul în jurul orei 13:30. La aproximativ două ore după masă, toți membrii familiei au prezentat simptome specifice toxiinfecției alimentare: febră, frisoane, cefalee, vertij, vărsături, crampe abdominale și diaree. Aceștia s-au prezentat la UPU și au fost internați în secția de Boli Infecțioase până la data de 25 iunie 2024, arata Realitatea Plus..

Descoperirile DSP Vrancea

Atât în probele recoltate din cașul achiziționat de familie, cât și la stâna de unde provenea, au fost identificate bacterii periculoase. „Echipa DSP a verificat domiciliul pacienților și Piața Moldovei, de unde a fost cumpărat cașul, pentru a recolta probe de sanitație și o probă din cașul de oaie. S-a efectuat și un control la stâna de unde provenea produsul lactat. Toate cele șapte teste de sanitație (suprafețe de lucru, vitrină frigorifică, cântar, cuțit, mâini) au arătat depășiri ale parametrilor microbiologici, fiind identificate bacterii coliforme și stafilococ coagulazo-pozitiv. În proba de caș de oaie s-au găsit stafilococ coagulazo-pozitiv, enterobacteriacee și alte colonii”, au precizat reprezentanții DSP Vrancea.