ACTUALITATENAȚIONAL

O falsă pensionară a păcălit trei bănci să obțină credite

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Bacău au finalizat cercetările într-un dosar penal privind comiterea infracțiunilor de înșelăciune, fals material în înscrisuri oficiale și uz de fals, valoarea prejudiciului stabilit în cauză fiind de 56.000 de lei.

Din cercetări a reieșit faptul că, o femeie de 61 de ani, din Bacău, fiind în imposibilitatea de a obține împrumuturi, având în vedere că nu figura în sistemul public de pensii, ar fi ales să obțină sau să încerce să obțină credite de la mai multe instituții financiar-bancare prin metode dolosive. Astfel, aceasta ar fi solicitat în nume propriu, inducând în eroare reprezentanții instituțiilor financiar-bancare, declarând în mod necorespunzător adevărului că ar fi pensionară și folosind în acest scop decizii de pensionare și taloane de pensie falsificate.

Prin aceste mijloace, în perioada februarie 2020 – decembrie 2020, bănuita ar fi reușit să obțină 3 credite de la instituții financiar-bancare și ar fi încercat obținerea altor 10 împrumuturi de la alte instituții financiar-bancare, inducând în eroare reprezentanții acestor instituții cu privire la calitatea sa de pensionar, prin prezentarea unor documente de venit falsificate.

Valoarea prejudiciului stabilit în cauză este de 56.000 de lei.

Polițiștii de la economic au înaintat dosarul penal unității de parchet competente în vederea emiterii rechizitoriului și sesizarea instanței competente să judece cauza.