ACTUALITATEBREAKING NEWSNAȚIONAL

O asistentă de la Serviciul Medicină Legală Maramureș falsifica analizele de sânge ale șoferilor băuți. Primea până la 5.000 de lei șpagă

O asistentă medicală, angajată la Serviciul de Medicină Legală Maramureș, a fost condamnată la 5 ani și șapte luni de închisoare cu executare, după ce a măsluit probele de sânge ale unor șoferi băuți, contra cost.

Femeia este acuzată că primea bani ca să schimbe valoarea probelor de sânge ale șoferilor găsiți băuți la volan.

Totul a ieșit la iveală după ce un preot ar fi apelat la asistenta medicală.

Fusese implicat într-un accident rutier și după ce a fost testat la locul accidentului a rezultat o alcoolemie de 0,52 în aerul expirat.

Rezultatele probelor biologice, mult mai mici, au atras suspiciunea polițiștilor. Așa că aceștia au anunțat procurorii anticorupție.

Potrivit anchetatorilor, asistenta ar fi primit bani, încă din 2015, pentru ca șoferii să obțină valori mai scăzute ale concentrației de alcool în sânge.

Astfel, cei depistați băuți în trafic evitau tragerea la răspundere penală.

Sumele pretinse ajungeau până la 5 mii de lei

În total, asistenta de la Medicină Legală ar fi primit peste 33 mii de lei, prin diverși intermediari.

În urma perchezițiilor, femeia a fost arestată preventiv pentru luare de mită în formă continuată, favorizarea făptuitorului, fals intelectual și sustragerea sau distrugerea de probe.

Acum, magistrații Tribunalul Sălaj au dat o primă hotărâre în acest caz iar asistenta a fost condamnată la aproape 6 ani de închisoare cu executare. Până la sentința definitivă, acuzata se află în libertate sub control judiciar, potrivit Ziare.com