GENERALULTIMA ORĂ

O americancă stabilită in Iași, voluntar ADRA in Vama Siret: Mamele din Ucraina sunt femei puternice, vin cu copii si merg mai departe in viata desi, nu stiu unde

O americancă s-a indragostit de Romania. Ii plac oamenii si legătura care exista in comunitatea din care face parte/ Ciubotaru Erin Leanne ( 32 de ani), mama a 3 copii, este voluntar in Vama Siret, alaturi de membri ADRA (Agenția Adventistă pentru Dezvoltare și Ajutorare Internațională ) inca din primele zile ale exodului refugiatilor din Ucraina.  Este originara din Florida-SUA dar casatorita si stabilita in Iasi.

,, La inceput a fost foarte trist. Au fost mii de refugiati  si am fost alături de ei. Am ajutat așa cum ne-am obișnuit deja să o facem dar femeile din Ucraina sunt femei puternice. Vin cu copii si cu un bagaj si merg mai departe spre a-si continua viata desi nu stiu unde. Insa atat și-au dorit, să  fie in viață alături de copii si să își continue viața in pace. Sa poate să le ofere copiilor o lume bună in care să se bucure de fericire,, spune Erin care sustine ca ii plac.Tocmai această înclinare către a ajuta pe alții a determinat-o să vina in PCTF Siret.

Erin este voluntara de mică in ADRA. A mai fost alaturi de aceasta agenție ca voluntar in  Nicaragua,Haiti,Thailanda si Florida. Cand a auzit ca ADRA este prezenta in Vama Siret nu a stat nicio clipa  pe ganduri. A venit sa ajute in calea refugiatilor.

spune că îi place voluntariatul pentru că îi dă o senzație de bi

,, M-a impresionat ca aici voluntarii lucrează împreună. Avem un obiectiv comun, dacă noi ADRA nu avem ceva poate că au celelalte organizații de voluntariat.  Sunt  si foarte mulți americani  prezenți sa ajute. Au venit de la bisericile din Indiana,Texas, Missouri, Whastignotn, si mă simt aproape acasă. Sunt si italieni din Milano, Roma si Lvorno. In România imi plac oamenii. In comunitate sunt toti impreună,, dezvăluie Erin care ii invata pe copii ei sa faca voluntariat. Una dintre fetite, de 8 anișori, a insotit-o saptamana trecuta iar zilele viitoare va veni cu cea de 10 anișori. ,, Voluntariatul te face activ si responsabil. Iti dezvolta abilitațile,competențe și cunoști oameni,, sustine Erin.

Cel mai mic membru al familiei are 5 anișori.

Americanca spune ca si-a cunoscut sotul la anul de pregatire in limba italiana din Peninsula, an ce a precedat Școala Premedicală pe care a absolivit-0.

”Îmi place să văd oameni zâmbind, să văd că îi pot ajuta, pe mine asta mă bucură foarte mult”, mai spune Erin.