BREAKING NEWSINTERNAȚIONAL

„Nu vor fi aduse nici un fel de prejudicii relațiilor bilaterale” – șeful MAE de la Kiev a comentat refuzul de a-l primi pe Steinmeier în Ucraina

Ucraina nu este interesată de agravarea relațiilor bilaterale cu Germania și regretă că au fost făcute publice informații despre refuzul de a accepta vizita  președintelui german Frank-Walter Steinmeier.

Acest lucru a fost declarat la un briefing din 14 aprilie de către ministrul Afacerilor Externe al Ucrainei, Dmytro Kuleba.

„Îmi pare rău că mesajul uneia dintre mass-media germane a provocat situația dificilă pe care o avem. În primul rând, Ucraina are un mare respect pentru Germania, nu suntem întotdeauna întru totul de acord, dar  respectăm Berlinul ca partener. Președintele este unul dintre simboluri al acestui stat. În cel de al doilea rând, nu ne interesează agravarea relațiilor bilaterale”, a spus ministrul.

El a adăugat că situația „va fi soluționată pe căi diplomatice, nu vor fi aduse prejudicii relațiilor ucraineno-germane”. „Suntem interesați în ctitorirea și crearea  noii politici  germane în circumstanțele actuale. Ne așteptăm la o astfel de politică nouă de la noul guvern german”, a spus Kuleba.