POLITICULTIMA ORĂ

Nu a dorit Mirela Adomnicăi să fie șefă peste femeile din PSD sau a fost lucrată din interior?

La sfârșitul săptămânii trecute, femeile social democrate din județ și-au ales lidera. Au fost două canddate: deputatul PSD,Mirela Adomnicăi, fost prefect de Suceava, membră în partid de ani buni și Larisa Bălari, fost consilier județean PSD și actual director al Casei de Asigurări de Sănătate Suceava.

Potrivit unor  surse din interiorul partidului, era știut că vor fi două candidate la funcția de președinte al Organizației Județene a Femeilor Social Democrate însă era de așteptat ca  Mirela Adomnicăi să aibă susținerea majoritară a liderelor organizațiilor locale de femei PSD, fapt ce nu s-a întâmplat.  Ce este drept, Adomnicăi a preluat conducerea de la o fosta membră PSD, Oana Pintilei care a ales să plece din partid.  Frământările la nivel de județ în PSD au fost preluate de la nivel central după ce Liviu Dragnea a fost arestat, Viorica Dăncilă a demisionat din partid și exemplele ar putea continua. In sânrul organizației Județene a PSD sunt aduși membri de la alte partide sau care au fost plecați. Doua exemple: Gheorghiță Mîndruță de la USR și Neculai Bereanu care plecase la formațiunea politică condusă de Victor Ponta. Ramâne de văzut ce loc va ocupa Mîndruță pe listele PSD la următoarele alegeri din moment ce a candidat la funcția de primar a municipiului Fălticeni.

Larisa Blănari a adunat 93 de voturi în timp ce Mirela Adomnicăi doar 59. Femeile prezente la Conferința Județeană de alegeri de vinerea trecută au primit telefoane dinainte pentru a vota o persoană anume sau nu?

Mirela Adomnicăi a ocupat funcția de prefect al județului în perioada 2017-2019, este pentru al doilea mandat în Camera Deputaților, primul fiind în perioada 2004-2008,  in perioada 2009-2010 a fost director la Casa de Pensii, si a fost director AJOFM Suceava.

Potrivit acelorasi surse, în PSD Suceava sunt doua sau chiar trei tabere. Rămâne un semn mare de întrebare, a pierdut  liderul Organizației Județene a PSD, senatorul Ioan Stan controlul sau își lasă colegii din partid să zburde?

A pierdut Mirela Adomnicăi șefia putina campanie pentru alegeri pentru ca nu s-a implicat sa isi faca sau a fost lucrată din interiorul partidului ?