BREAKING NEWSINTERNAȚIONAL

Nouă tragedie în Rusia, în războiul din Ucraina: Un avion militar, prăbușit în Siberia. Cei 2 piloți au murit – Imagini dramatice

Un avion militar rusesc s-a prăbușit într-o zonă cu mai multe case din Siberia, în Irkuțk, în apropiere de Mongolia. Autoritățile ruse nu au anunțat deocamdată victime omenești. Cei doi piloți de la bordul aeronavei au decedat.

Un avion de vânătoare rus s-a prăbuşit duminică peste o clădire rezidenţială în Irkutsk, în Siberia, au anunţat autorităţile locale, precizând că nicio informaţie despre eventuali răniţi nu este disponibilă pentru moment, informează agenţiile de presă internaţionale.Cel puțin 150 de case au rămas fără curent electric după incidentul aviatic.

Potrivit guvernatorului din Irkutsk, avionul s-a prăbușit peste o casă cu două etaje din oraș.

„Nimeni de la sol nu a fost rănit”, a transmis guvernatorul printr-o postare pe Telegram.

Oficialii au declarat că avionul era un avion de vânătoare Sukhoi Su-30 aflat într-un zbor de testare. Lunea trecută, un Sukhoi Su-34 s-a prăbușit peste un bloc de apartamente în orașul Yeysk din sudul țării, în apropiere de Ucraina, cel puțin 15 persoane au fost ucise.

Comitetul de anchetă al Rusiei a declarat că a deschis o anchetă penală privind încălcarea normelor de siguranță aeriană.