BREAKING NEWSINTERNAȚIONAL

Nouă bărbați și o femeie au fost reținuți de polițiștii de frontieră în apropierea graniței cu România

Nouă bărbați și o femeie au fost reținuți la marginea satului Iablunivka din raionul Hust, lângă granița româno-ucraineană. Anuntul a fost facut pe pagina de Facebook a Departamentului Regional de Vest al Serviciului de Frontieră de Stat.

Potrivit polițiștilor de frontieră, bărbații, însoțiți de o localnică, au încercat să treacă granița cu România.

„Informațiile despre încercarea de trecere ilegală a frontierei au fost transmise în prealabil de către ofițerii compartimentului operațional și de investigații. Echipa a identificat infractorii cu ajutorul unui aparat de termoviziune la o distanță de 500 de metri de frontieră”, se arată în mesaj.

După cum informează Serviciul Frontierei de Stat , șase dintre bărbații deținuți s-au dovedit a fi locuitori ai Transcarpatiei, alți trei locuitori sunt din regiunile Zaporijia, Dnipropetrovsk și Cernăuți.

În prezent, au fost întocmite protocoale administrative pentru cei reținuți pentru încercarea de a trece ilegal frontiera de stat a Ucrainei.

„Sunt în curs de desfășurare măsuri de identificare a persoanelor implicate în organizarea trecerii ilegale a frontierei de către grupul de persoane specificat”, relatează pagina de Facebook a Departamentului Regional de Vest al Serviciului de Frontieră de Stat din Ucraina.