INTERNAȚIONAL

Nikola recheamă toate camioanele electrice pe care le-a construit până acum

Nikola Corp. recheamă în service toate cele 93 de camioane Nikola Tre clasa 8 electrice pe baterii pe care le-a construit până în prezent, deoarece instalarea necorespunzătoare a ansamblului de ancorare a centurilor de siguranță la umăr ar putea reduce protecția în caz de accident.

Nikola importă cabinele din Italia, unde sunt construite de partenerul de producție Iveco, care este responsabil pentru acest defect.

Producătorul de camioane electrice a început producția regulată la o nouă fabrică din Coolidge, Arizona, în luna martie. La 14 septembrie, acesta a raportat Administrației Naționale pentru Siguranța Traficului pe Autostrăzi și Drumuri că nu are nicio reclamație în garanție sau din partea clienților pentru această problemă.

Ansamblul, așa cum a fost proiectat și instalat, s-ar putea desprinde sub greutatea unui pasager. Designul ansamblului de ancorare a centurii de siguranță nu permite angajarea completă a șurubului de ancorare. Aceasta poate cauza filetarea încrucișată, o situație în care un șurub de fixare nu se angajează corect cu o piuliță.

Descoperit în timpul inspecției înainte de livrare

În timpul unei inspecții înainte de livrare la o reprezentanță, la 18 iulie, un angajat Nikola a descoperit că ancora de umăr a centurii de siguranță de pe partea pasagerului era deconectată de dispozitivul de reglare a montantului B. Nikola a anunțat Iveco, care a declarat că cuplul final de strângere a ancorajului de umăr al centurii de siguranță a pasagerului nu a fost instalat conform specificațiilor.

Nikola va înlocui gratuit componentele ansamblului de ancorare a centurii de siguranță și ale dispozitivului de reglare pe toate vehiculele. Componenta de înlocuire este mai îngustă decât cea originală, permițând ansamblului să se înfileteze complet.

Scrisorile clienților și dealerilor cu privire la defect vor fi trimise prin poștă între 1 octombrie și 1 noiembrie.

sursa articol: www.zerohedge.com