ACTUALITATEULTIMA ORĂ

Nicolae Ciucă: România este o țară sigură, are toate garanţiile de securitate pentru turism – Mesaj despre războiul din Ucraina

Premierul Nicolae Ciucă le transmite celor din turism să folosească mai multe fonduri pentru dezvoltarea zonelor turistice din România, la Conferinţa „Turism cu optimism”. În același timp, Nicolae Ciucă a reamintit că România este o țară „sigură”, având în vedere războiul ce are loc de o lună de la graniță, după ce Rusia a invadat Ucraina.

Ciucă le-a transmis reprezentanților din HoReCa să exploateze mai mult potenţialul turistic al României și le-a sugerat să folosească în acest scop fondurile europene de coeziune.

„Vă încurajez să analizaţi care sunt elementele de linie pe care putem merge pentru a eficientiza tot ceea ce înseamnă partea de sprijin pentru HORECA şi turism”, a declarat premierul Nicolae Ciucă.

„În PNRR, în toate proiectele Guvernului, în desfășurare, prin banii de investiţii asiguraţi în buget şi programul de guvernare, nu se urmăreşte decât să se dezvolte această infrastructură astfel încât să faciliteze deplasarea celor care vin în țara noastră să poată vizita toate aceste locuri minunate. Sunt bani cuprinși pentru reabilitarea modernizarea unor obiective, situri, unde se poate face cu adevărat turism”, a mai declarat premierul Ciucă.

„Aveți toată susținerea noastră, dialogăm când apare o problemă. Vorbele se duc pe apa sâmbetei, faptele rămân în urma noastră. Vă încurajez să faceți mai mult și să găsim cele mai bune soluții pentru ce v-ați propus”, le-a transmis premierul reprezentanților din HoReCa.

În același timp, premierul a amintit că România este o țară sigură, în contextul războiului din Ucraina.

”Este foarte important ca de la nivelul Guvernului, a celorlalte structuri, în turism să transmitem acest mesaj că România este o ţară sigură și trebuie să continue să-și dezvolte toate elementele de potențial. Membră a UE şi NATO, România are toate garanţiile de securitate pentru a avea o activitate de turism. Suntem la doi ani de pandemie, timp în care activitățile s-au desfășurat cu restricții”, a mai spus Ciucă.

Nicolae Ciucă a mai declarat, marţi, în intervenţia online la Conferinţa „Turism cu optimism”, organizată de Alianţa Pentru Turism, că întreg domeniul HoReCa a avut o contribuţie consistentă în ceea ce priveşte măsurile pe care Guvernulul, cu mediul de afaceri, societatea civilă le-au luat pentru a acorda sprijinul refugiaţilor din Ucraina.