administratieBREAKING NEWS

Nicolae Ciucă, despre Sorin Cîmpeanu: „Am acceptat demisia. Îi mulțumesc pentru colaborarea de până acum”

Premierul Nicolae Ciucă anunță că i-a acceptat demisia lui Sorin Cîmpeanu de la Ministerul Educației și-i mulțumește acestuia pentru „proiectele demarate în beneficiul sistemului de educație”.

El spune că urmează consultări pentru nominalizarea altui ministru al Educației. „Am acceptat astăzi demisia domnului Sorin Câmpeanu din funcția de ministru al educației. Îi mulțumesc pentru colaborarea de până acum și pentru proiectele demarate în beneficiul sistemului de educație. În continuare, România are nevoie de stabilitate și coerență pentru a putea implementa reforma durabilă pe care ne-o dorim cu toții pentru învățământ.

Urmează să ne consultăm în Partidul Național Liberal și în cadrul coaliției de guvernare și să validăm, cu celeritate, propunerea pe care o voi înainta domnului președinte al României, Klaus Iohannis, pentru funcția de ministru”, scrie pe Facebook Nicolae Ciucă.

Sorin Cîmpeanu a demisionat, joi, din funcția de ministru al Educației

„Am decis, din proprie inițiativă, să demisionez din funcția de ministru al educației”, transmite el. „Am decis, din proprie inițiativă, să demisionez din funcția de ministru al educației. A fost o șansă și o onoare pentru mine sa încep reformarea din temelii a sistemului national de învățământ. Am preluat mandatul de ministru nu pentru că nu aveam ce face sau pentru a-mi trece ministeriatul in CV. Aveam și una și alta.

Am venit într-un moment extrem de dificil cu dorința de a schimba lucrurile în bine. Mi-am început mandatul într-o criză sanitară fără precedent și am luptat pentru ca în toată acea perioadă elevii să meargă la școală cu prezență fizică. Am militat în mod constant și am asigurat cadrul legal pentru ca finanțarea educației să crească”, scrie pe Facebook Sorin Cîmpeanu.