ACTUALITATENAȚIONAL

Nicolae Ciucă a dezvăluit propria rețetă de sarmale

Nicolae Ciucă a dezvăluit propria rețetă de sarmale, o variantă din Oltenia. Fostul premier spune că nu știe să facă cozonac, dar îi place să frământe pâinea, sugerând că atunci se gândește la problemele statului. Nicolae Ciucă a vorbit și despre biserică.

Nicolae Ciucă a surprins publicul prin dezvăluirea propriei rețete de sarmale, bazată pe o variantă tradițională din regiunea Oltenia. Această dezvăluire neașteptată al liderului PNL, care se ocupă în mod obișnuit de aspecte serioase și strategice, a reușit să atragă atenția fanilor săi, dar mai ales a iubitorilor de gastronomie tradițională.

Nicolae Ciucă a dezvăluit ingredientul secret care le dă o savoare aparte sarmalelor din regiunea Olteniei:

„Știu sa fac sarmale oltenești. În Oltenia, în afară de varza când se împachetează carnea în foile de varză mai există niște ardei roșii, oltenii le zic raci, care se usucă la streașina casei. După ce se culeg se pun pe șir și se păstrează acolo pentru când se fac sarmale. Se opăresc în apa, li se scot semințele și se umplu cu amestecul de carne pentru sarmale și se pun printre sarmale. Sunt ușor picanți și dau un gust aparte la sarmale”, a spus liderul PNL.

Dar dezvăluirile pasiunilor sale culinare nu s-au oprit aici. Ciucă a mai spus că îi place să frământe aluatul pentru pâine, gest considerat similar cu procesul frământării unei probleme până când găsești soluția potrivită:

„Îmi place sa fac pâine, să frământ aluatul, e ca o problema pe care întorci să o frămânți, o amesteci ca până la urmă să iasă o pâine bună sau o soluție bună”, a mai spus Ciucă.

Liderul PNL i-a încurajat pe români să meargă la biserică, fiind, în afară de lăcașul destinat vieții spirituale, și un loc de închegare a comunității:

„Încurajez pe toți să meargă la biserica, ne întâlnim cu comunitatea, este locul unde putem să mai stam de vorba, e fascinant când fiecare aduce si pune ceva pe masa”, a mai spus Ciucă, potrivit realitatea.net.