RELIGIEULTIMA ORĂ

Nici morții nu mai au liniște. Cimitirul Mănăstirii ,, Adormirii Maicii Domnului,, plin de mesaje din partea starețului adus de IPS Calinic de la Pașcani

Nici morții nu mai au liniște. Cimitirul Mănăstirii ,,Adormirii Maicii Domnului,, din Suceava este plin de mesaje scrise  din partea starețului adus de IPS Calinic de la Pașcani  la conducerea complexului monahal. Sub pretextul că nu au o situație a celor înmormântați în cimitir, starețul si-a permis să lase câte un mesaj pe cruci. Deși, realitatea este alta, documentele sunt însă în acest mod se mai poate scoate bani de la credincioșii.

Sucevenii au rămas înmărmuriți și susțin că așa ceva nu s-a întâmplat niciodată în lăcașurile de cult. De când a fost intronizat în funțcia de arhiepiscop al Sucevei și Rădăuților, IPS Calinic face ce vrea. Niciun preot nu îndrăznește să îi spună ceva pentru că se trezesc trimiși la alte parorhii din județ.

Preoții originari din județ sunt mutați dintr-o parte în alta iar în locul lor, sultanul Calinic aduce fel de fel de călugări de prin țară. Unii chiar au fost reținuți de DIICOT înt dosare de agresiuni sexuale impotriva minorilor, dosar instrumentat de DIICOT Iași.

IPS Calinic este însă versat,  citind fel de fel de cărți inclusiv cu Istoria Imperiului Otoman,  probabil s-a inspirat cum poate îngenunchea credincioșii din județ și inclusiv preoții pe care i-a găsit la lăcașurile de cult din județul Suceava.

Acesta încearca zilele trecute  să transmită fel de fel de ,,lămuriri,, în privința schimbării preoților din Sucecând realitatea este legată de sume uriașe de bani care sunt în joc și de controlul asupra preoților și inclusiv a credincioșilor.

IPS  Calinic are impresia că o să revenim în a fi slugi la mănăstiri ca în vremurile de demult.

Sub sloganul ,,DEZBINĂ ȘI CONDUCE,, IPS Calinic a reușit cu fel de fel de distincții împărțite în lungul și în latul județului să îi facă pe politicieni, șefii de instituții, primari, coriști, preoți etc. să plece capul și să nu aibă nicio replică.

Un preot dintr-un cătun cu 60 de suflete  din comuna Forăști a fost pus să ridice o biserică nouă. Dar este doar un exemplu. Preoții au devenit un fel de conducători ai satelor și aproape că nu există zi în care să nu ceară bani de la credincioși, asta în timp ce Sultanul Calinic se înconjoară de lux  Preoții nu primesc ajutor de la Arhiepiscopie ci doar directive și trebuie să predea sume mari la IPS Calinic. Același Calinic a luat la ochi și preoții divorțați dar nu pe toți, cei care au avut bani au rămas în continuare să slujească

Numai că una este credința și alta prostia.

 

Cruci cu mesaje

Biserica ,,Adormirea Maicii Domnului,, situată în apropierea Grupului Școlar nr 2 din Suceava a fost transformată în mănăstire. Preoții au fost scoși iar în locul lor au fost aduși alții inclusiv un călugăr  originar din Pașcani. Acesta din urmă ar fi fost prin Italia mulți ani.

Stareț nou, reguli noi

Credincioșii s-au trezit că trebuie să își facă prezența la noua conducere. Morții trebuie luați din nou în evidențe. Sub pretextul unor noi contracte purtând antetul Patriarhiei(!!!???!!!), cum ne-a spus chiar un preot de la biserica respectivă, copii sau rudele celor care își duc somnul de veci în cimitir trebuie să ia legătura cu starețul  Alt contract, alți bani. În orice caz, această decizie ridică întrebări cu privire la respectul față de cei decedați, față de istoria și cultura acestui loc.

Fața monahala și-a adus  până si  mama să vândă lumânări sau alte obiecte religioase că doar așa se poate ține sub control tot  ce mișcă.

,, Nu mi-a plăcut deloc când am găsit acest mesaj pe crucea părintelui meu, mai ales că veneam destul de des la biserică și chiar fac pomenire. Nu se poate așa ceva. Am ajuns să nu intrăm în biserică dacă nu plătim taxe la preoți,, ne spune o suceveancă.

 

Este sau nu profanare de morminte? Sau preoților le este permis ORICE

Art. 383 Profanarea de cadavre sau morminte | Codul Penal

(1) Sustragerea, distrugerea sau profanarea unui cadavru ori a cenușii rezultate din incinerarea acestuia se pedepsește cu închisoarea de la 6 luni la 3 ani.

(2) Profanarea prin orice mijloace a unui mormânt, a unei urne funerare sau a unui monument funerar se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.

 

Biruri la  preoți

În lăcașurile de cult din Bucovina s-a ajuns până acolo încât dacă nu dai bani preoților și călugărilor nu esti primit în interior.  Preoții și inclusiv IPS Calinic au ajuns să facă parada modei la slujbele religioase.

,, În fiecare dumincă la Mănăstirea ,,Sfântul Ioan cel Nou,, preoții au alte haine. Te întrebi dacă asisțti la parada modei sau fii să te rogi,, ne spune o altă suceveancă.

Și tot așa zisii călugări aduși de Calinic în Bucovina după ce afla care sunt credincioșii inclusiv pe cei mai înstăriți îi apelează telefonic pentru ,,împrumuri,, . În realitate, banii nu mai sunt returnați.