BREAKING NEWSINTERNAȚIONAL

Netanyahu nu dă înapoi: Războiul continuă cu toată forța înainte! Nu va fi niciun armistițiu – Apel către Occident

Israelul nu se va opri până la finalizarea misiunii de a distruge a Hamas. „Nu există nicio alternativă la victorie”, a declarat, sâmbătă seară, premierul Benjamin Netanyahu, îndemnând Occidentul să nu cedeze unor presiuni.

„Facem totul pentru a fi demni de sacrificiul și eroismul lor. Nu ne vom opri până la finalizarea misiunii. Nu există nicio alternativă la victorie. Vom învinge Hamas și ne vom aduce înapoi captivii”, a declarat Netanyahu într-o conferință de presă, potrivit HotNews.ro care citează The Times of Israel.

El a spus că Armata israeliană (IDF) se află în interiorul orașului Gaza, „la periferia” spitalului Shifa, cel mai mare din enclavă, iar printre liderii teroriști uciși se numără mulți dintre cei care au condus masacrele din 7 octombrie din sudul Israelului. „De la șeful Hamas, Yahya Sinwar, în jos, toți acești teroriști trebuie să moară”, a spus premierul israelian.

Netanyahu a avertizat din nou gruparea Hezbollah, susținută de Iran, asupra intervenției în războiul dintre Israel și Hamas: „Va fi greșeala vieții voastre”.

El a avut un mesaj și pentru liderii țărilor arabe, îndemnându-i să ia atitudine împotriva Hamas, care „a adus un dezastru asupra orașului Gaza – doar sânge și sărăcie”.

De asemenea, premierul israelian a repetat că nu va exista o încetare a focului fără eliberarea celor peste 240 de ostatici ținuți de Hamas.

„Nicio acuzație împotriva noastră și a soldaților noștri nu ne va opri din a duce la capăt misiunea morală pe care o avem. Hamasul va fi distrus și nu va mai exista nicio amenințare din partea Gazei asupra Israelului. De fiecare dată când am încetinit, terorismul s-a întors și a lovit din nou. De aceea, vom continua în misiunea pe care o avem.

Dacă vrem pace, trebuie să distrugem Hamas. Dacă vrem securitate, trebuie să distrugem Hamas. Dacă vrem să asigurăm viitorul statului Israel, trebuie să distrugem Hamas.

Asta trebuie să facă Israelul și asta va face.(…) Israelul va rămâne ferm împotriva lumii dacă va fi necesar”, a insistat Netanyahu.

El a mai spus că armata israeliană va rămâne în Gaza „atât timp cât va fi necesar” pentru a împiedica folosirea enclavei pentru a lansa atacuri teroriste împotriva Israelului.