ACTUALITATEBREAKING NEWSNAȚIONAL

Nereguli la Centrul de zi „Ion Holban” din Iași. 62 de copii cu nevoi speciale locuiesc în condiții improprii. Prefectul cere demisia președintelui CJ

Centrul „Ion Holban” Iași unde locuiesc 62 de copii cu nevoi speciale nu mai are licență de funcționare din 30 iunie 2023 Condițiile improprii au condus la închiderea Centrului de plasament.

„Am prezentat astăzi în cadrul unei conferințe de presă un raport detaliat al primelor zile de controale efectuate de instituțiile de specialitate la Centrele de protecție socială pentru bătrâni și copii.

Echipele mixte de verificare au constatat că Centrul de plasament „Ion Holban” aflat în subordinea Consiliului Județean Iași nu mai are licență de funcționare din data de 30 iunie 2023.

Cu toate acestea acolo încă locuiesc 62 de copii cu nevoi speciale.

De asemenea, în urma controlului au fost găsite grave neconformități, bucătăria și spălătoria fiind închise pentru că nu erau asigurate condițiile minime de igienă.

În plus, imobilul se găsește într-un avansat stadiu de degradare punând în pericol siguranța și sănătatea copiilor care locuiesc acolo”, transmite prefectul județului Iași, Petru Bogdan Cojocaru.

Potrivit acestuia, la nivelul Consiliului Județean Iași situația de la Centrul “Ion Holban” era cunoscută de foarte multă vreme.

„Dând dovadă de o neglijență aproape criminală, timp de 3 ani Costel Alexe și colaboratorii săi nu au făcut nimic.

Nici nu au modernizat spațiul, nici nu au mutat copiii. Incompetență și indiferență.

Sistemul trebuie regândit cu oameni performanți, preocupați de activitatea din administrație.

Moral este ca toți peneliștii care conduc Consiliul Județean, în frunte cu Costel Alexe, să își dea demisia din funcțiile pe care le dețin.