BREAKING NEWSINTERNAȚIONALULTIMA ORĂ

Negocierile s-au incheiat. Putin și Zelensky s-ar putea întâlni concomitent cu parafarea tratatului – spune negociatorul șef al Rusiei

Rusia propune ca o întâlnire între președinții rus și ucrainean, Vladimir Putin și Vladimir Zelensky, să fie organizată concomitent cu parafarea unui tratat bilateral de către miniștrii de externe ai celor două țări, consilierul prezidențial rus Vladimir Medinsky, care conduce delegația rusă la discuțiile cu Ucraina. , a spus marți.

„După conversația semnificativă de astăzi, am convenit și am sugerat o soluție, în baza căreia o întâlnire între șefii de stat este posibilă concomitent cu parafarea tratatului de către miniștrii de externe, cu atât mai mult cu cât în ​​timpul acestei parafări și luarea în considerare a detaliilor tratatului, va fi posibil să discutăm despre diverse nuanțe și detalii politice”, a spus el după discuțiile ruso-ucrainene de la Istanbul.

„Așadar, dacă lucrările asupra tratatului și a unui compromis necesar se desfășoară rapid, posibilitatea de pace va fi mult mai apropiată”, a adăugat el. Potrivit lui Medinsky, partea rusă a declarat mai devreme că o astfel de întâlnire va fi posibilă atunci când un tratat elaborat de negociatorii și miniștrii de externe ai celor două țări va fi gata de semnare.

„Formatul a fost următorul: mai întâi se elaborează un tratat, apoi se aprobă de către negociatori, semnat de miniștrii de externe la o întâlnire personală, iar abia după aceea se organizează o eventuală întâlnire între șefii de stat pentru semnarea acestui tratat,” ” el a spus. „Nu este o chestiune simplă, cu atât mai mult cu cât ar putea fi o întâlnire multilaterală care să implice națiuni garante ale păcii și securității în Ucraina”. Prima rundă de discuții ruso-ucrainene a avut loc în regiunea Gomel din Belarus pe 28 februarie. Discuțiile au durat cinci ore.

A doua rundă de discuții a avut loc pe 3 martie la Belovezhskaya Pushcha, în Belarus. Delegațiile s-au întâlnit pentru a treia rundă de discuții pe 7 martie, în regiunea Brest, tot în Belarus. Mai multe runde au fost organizate în format online.

O altă rundă de discuții off-line a avut loc marți la Istanbul. Pe 24 februarie, președintele rus Vladimir Putin a anunțat o operațiune militară specială ca răspuns la o solicitare de ajutor a șefilor republicilor Donbass. El a subliniat că Moscova nu are planuri de ocupare a teritoriilor ucrainene, ci urmărește demilitarizarea și denazificarea țării și înfrângerea unităților armate naționaliste, care sunt direct responsabile de genocidul din Donbass.

sursa