INTERNAȚIONAL

Musk vrea să facă o nouă rețea socială, care să concureze marile platforme existente. El a deschis un sondaj online

Elon Musk se „gândește serios” să înființeze o nouă rețea socială, a anunțat miliardarul pe Twitter, potrivit Reuters. El a lansat un sondaj online, în care a întrebat dacă rețelele sociale actuale respectă libertatea de exprimare. 

Fondatorul Tesla, care este foarte prezent pe Twitter, a criticat în ultima perioadă politica platformei sociale, spunând că subminează democrația, pentru că nu respectă principiile libertății de exprimare.

Cu o zi în urmă, Musk a făcut un sondaj pe Twitter, întrebând utilizatorii platformei dacă sunt de părere că rețeaua respectă libertatea de exprimare, iar peste 70% din respondenți au spus „nu”.

„Acest sondaj va avea urmări importante. Vă rog, votați cu atenție”, a scris el.

Dacă Elon Musk va crea o nouă platformă socială, se va alătura unui grup din ce în ce mai mare de companii care se poziționează ca susținătoare ale libertății totale de exprimare și care speră să atragă useri care se simt „reprimați” pe platforme cum sunt Twitter, Facebook, YouTube.

Niciuna dintre aceste companii – incluzând rețeaua socială a lui Donald Trump, Truth Social, competitorii rețelei Twitter, Gettr și Parler, sau platforma video Rumble – nu s-au apropiat până acum de traficul și popularitatea principalelor platforme sociale.