ACTUALITATE

Muncitor forestier, victima a unui accident de munca

Ieri, orele 14.30, patrula de siguranță publică din cadrul Secției 4 Poliție Rurală Gălănești, a fost sesizată telefonic de către un lucrător din cadrul Spitalului Municipal Rădăuți cu privire la faptul că în cursul aceleași zile, la secția CPU a unității spitalicești susmenționate, a fost adus un barbat  din comuna Moldovița, care prezenta prezenta un ”politraumatism prin strivire la nivelul bazinului”.

Acesta  este angajat al SC ETORA.SRL, pe funcția de ”fasonator mecanic” din cursul anului 2021.

În dimineața zilei de 16.02.2022, împreună cu alți doi , s-a deplasat în fondul forestier de pe raza localității Putna, în locația denumită popular ”Glodu” unde SC. ETORA.SRL are o autorizație de exploatare a lemnului.

Din verificările efectuate, a rezultat faptul că, susnumiții au tăiat un arbore, l-au legat cu cablul unui TAF pentru a-l scoate pe drumul de acces în parcela de exploatare. După ce au trolat copacul pe o distanță de aproximativ 10 metri, acesta s-a blocat între 2 arbori, arcuindu-se către utilajul de exploatare. Conducătorul acestuia, a continuat să troleze pentru a putea debloca acel arbore, însă la un moment dat, vârful arborelui, a cedat din cauza arcuirii și s-a rupt din apropierea locului de unde era legat, lovindu-l pe numitul  Zlotar Petru-Sorin, care se afla în apropierea acestuia, în zona bazinului.

Un barbat , în calitate de maistru exploatare al SC ETORA SRL, a preluat victima  și la transportat la Spitalul Municipal Rădăuți, de unde a fost transferat la Spitalul Județean Suceava, unde a fost diagnosticat cu ”politraumatism la nivelul bazinului”.

În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală cu privire la infracțiunilor de „neluarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă”, prev. de art. 349 alin. (1) și (2) din Codul penal, „nerespectarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă”, prev. de art. 350 alin. (1) și (3) din Codul penal și „vătămare corporală din culpă”, prev. de art. 196 alin. (3) din Codul penal.