ACTUALITATEBREAKING NEWSNAȚIONAL

Muncitor forestier ucis de un copac in pădure

Muncitor forestier ucis de un copac in pădure. La data de 12.10.2022, ora 14:37, Poliția municipiului Vatra Dornei a fost sesizată prin SNUAU 112  că pă raza comunei Dorna Arini, sat Rusca, jud. Suceava, un vârf de copac a căzut peste un om.

LLeon Ion din comuna Vânători, județul Neamț era angajat la societatea de exploatare forestieră O.S.SILVA BUCOVINA cu sediul în municipiul Fălticeni.

La data de 12.10.2022, în jurul orei 14:30, victima desfășura activități specifice în cadrul unei exploatări forestiere autorizate, pe raza O.S. Vatra Dornei. Persoana în cauză a fost lovită accidental de vârful unui arbore doborât și ulterior a survenit decesul acesteia.

Echipajul de ambulanță sosit la fața locului a efectuat manevre de resuscitare conform protocolului și ulterior a constatat decesul numitului Leon Ion, în vârstă de 45 de ani.

Cadavrul urmează să fie depus la morga Spitalului municipal Vatra Dornei, fapt pentru care solicităm notificarea Serviciului de Medicină Legală Suceava, în vederea efectuării autopsiei medico legale.

Urmează să fie informat I.T.M. Suceava în vederea desemnării unui reprezentant pentru stabilirea cauzelor și împrejurărilor în care a avut loc evenimentul.

În cauză a fost întocmit dosarul de cercetare penală sub aspectul comiterii infracțiunilor de ”uciderea din culpă”, și „nerespectarea  măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă” fapte prev. și ped. de art. 192 alin. 2 și art. 350, alin. 1 Cod penal, cercetările urmând a fi continuate de Postul de Poliție Dorna Arini.