GENERAL

Muncitor din Stulpicani accidentat de un copac putred dezrădăcinat

Muncitor accidentat de un copac putred dezrădăcinat . Bărbatul a fost la un pas de moarte. Oamneii legii au intocmit dosar penal. Și ITM face ancheta.

Ieri după=amiază, lucrătorii Poliției oraș Frasin au fost sesizați prin SNUAU 112 de către o femeie  din localitatea Stulpicani, sat Negrileasa, cu privire la faptul că soțul său,  de 34 ani, din comuna  Stulpicani, angajat la S.C.VALYVAD Srl Stulpicani pe funcția de legător s-a accidentat în parcela pe care firma la care este angajat efectuează lucrări de exploatare de masă lemnoasă.

Cu ocazia cercetărilor efectuate s-a stabilit faptul că S.C VALYVAD Srl Stulpicani are adjudecat spre exploatare masa lemnoasă pe raza O.S.Stulpicani-Cantonul silvic Pârâul Florii.

La data de 17.05.2024 orele 08.00 numitul Balan Gheorghiță s-a prezentat la muncă, deplasându-se împreună cu ceilalți angajați în această locație.

În jurul orelor 16.10 după ce a legat de TAF lemnul ce urma a fi tractat spre depozit s-a îndepărtat de acesta iar în timp ce TAF-ul cobora spre depozit, din trepidațiile acestuia la un moment dat un arbore putred cu o lungime de 6 m s-a dezrădăcinat căzând peste Balan Gheorghiță.

La fața locului a intervenit un echipaj SMURD care l-a preluat pe cel în cauză pentru a-l transporta la Spitalul orășenesc Gura Humorului, fiind transferat la Spitalul județean Sf.Ioan cel Nou Suceava.

Având în vedere că vătămarea corporală a numitului Bălan Gheorghiță, este ca urmare a leziunilor suferite în cadrul unui accident de muncă, se solicită informarea Inspectoratul Teritorial de Muncă Suceava, pentru efectuarea de cercetări și întocmirea actelor de constatare, în conformitate cu prevederile  Legii nr. 319/2006 a sănătății și securității în muncă.

Cercetările sunt continuate de lucrătorii Poliția oraș Frasin, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de vătămarea corporală din culpă, faptă prevăzută de de art. 194, alin. (1) Codul Penal, neluarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă, faptă prevăzută de art. 349, alin. (1) din Codul Penal și nerespectarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă, faptă prevăzută faptă prev. de art. 350, alin. (1) din Codul Penal, urmând a se face propuneri procedurale prin parchet.