ACTUALITATEULTIMA ORĂ

Motoare de barcă căutate de autoritățile din Italia, depistate de poliţiştii de frontieră suceveni

olițiștii de frontieră din cadrul S.P.F. Siret – I.T.P.F. Sighetu Marmației în cooperare cu lucrători ai Agenţiei Frontex au depistat, pe raza oraşului Siret, un microbuz în care erau șapte motoare de barcă, toate căutate de autorităţile din Italia.

În data de 02.05.2022, la nivelul Sectorului Poliţiei de Frontieră Siret, în cooperare cu lucrători ai Agenţiei Frontex s-a desfăşurat o acţiune pe linia combaterii traficului internaţional de autoturisme furate.

Astfel, în jurul orei 14.00, lucrătorii noştri au identificat într-o parcare de pe raza oraşului Siret un microbuz marca Mercedes – Benz, asupra căruia exista suspiciunea că în interiorul acestuia s-ar afla bunuri semnalate ca fiind furate.

Microbuzul a fost condus la sediul S.P.F. Siret, unde, în urma controlului efectuat asupra compartimentului marfă, au fost descoperite şapte motoare pentru barcă, mărcile Suzuki și Mercury, care erau semnalate ca fiind bunuri căutate pentru confiscare, alerte introduse de autorităţile italiene.

În urma verificărilor efectuate, s-a constatat că în activitatea infracțională este implicat un bărbat cu dublă cetățenie româno-ucraineană, în vârstă de 28 de ani.

Întreaga cantitate de bunuri în valoare de 207.480 lei şi microbuzul în valoare de 40.000 lei au fost ridicate în vederea confiscării, iar în cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tăinuire.