BREAKING NEWSPOLITICULTIMA ORĂ

Moțiunea simplă împotriva ministrului Alexandru Rafila este dezbătută azi în Parlament

Camera Deputaţilor va dezbate, luni, moţiunea simplă împotriva ministrului Sănătăţii Alexandru Rafila, urmând ca votul să fie dat miercuri. Moţiunea, intitulată „Ministrul Rafila – turistul leneş şi cinic care lasă România fără spitale”, este semnată de 56 de deputaţi USR şi ai partidului Forţa Dreptei.

Iniţiatorii îi cer ministrului Sănătăţii să plece din funcţie, „pentru ca România să aibă şansa de a avea spitale noi, nu magherniţe insalubre”, iar pacienţii, medicii şi asistentele să aibă şansa „la adevăr” în sistemul sanitar, potrivit Agerpres.

„Alexandru Rafila trebuie să plece, pentru că nu îşi poate justifica averea de peste 3 milioane de euro. Alexandru Rafila trebuie să plece, pentru ca România să aibă şansa de a avea spitale noi, nu magherniţe insalubre. Alexandru Rafila trebuie să plece, pentru ca pacienţii, medicii şi asistentele să aibă şansa la adevăr în sistemul sanitar. Alexandru Rafila trebuie să plece, pentru că nu îi pasă.

Rafila trebuie să plece, pentru că nu vrea, nu poate şi, la o adică, îl şi enervează faptul că trebuie să muncească. Alexandru Rafila trebuie să plece. Şi nu la New York, în Cuba sau la Geneva, în plimbări plătite de noi toţi. Alexandru Rafila trebuie să plece acasă!”, susţin aceştia în document.

Potrivit iniţiatorilor, moţiunea este „un strigăt de revoltă” pentru că, niciodată în istoria sa recentă, sănătatea din România nu a mai avut parte de un ministru PSD „atât de slab şi de nepăsător faţă de nevoile pacienţilor şi ale sistemului sanitar”.

„Sigur, PSD a mai pus ministru la Sănătate şi un fost brancardier plagiator şi o fostă administratoare de spital prinsă în flagrant cu mită. Dar cine îşi închipuia că se poate mai rău, mai ales când vezi CV-ul lui Alexandru Rafila? Spre deosebire de alţi miniştri PSD, Alexandru Rafila a venit ca un comentator specialist în sănătate publică şi o să plece ca un gropar al sistemului sanitar românesc. Fără îndoială omul sistemului, ministrul Rafila a ocupat de-a lungul timpului diverse funcţii, onorifice sau nu, în aparatul de stat. Nu se poate spune că îi lipseşte experienţa administrativă, fiind şi recunoscut în acest sens. Pe hârtie, avem un ministru al Sănătăţii decorat în două rânduri cu ‘Ordinul Sanitar’ în grad de Cavaler şi ulterior în grad de Ofiţer, cităm, ‘în semn de apreciere pentru întreaga activitate, precum şi pentru rezultatele importante obţinute în perfecţionarea actului medical’. În realitate, avem un politruc puturos la Sănătate. Un impostor. Un incompetent şi un turist de lux în ţări exotice”, se arată în textul moţiunii simple.

Semnatarii moţiunii mai spun că Rafila refuză de mai mult de doi ani să facă normele de aplicare a Legii Stop Nosocomiale şi „a făcut ţăndări” Planul de Cancer „fără niciun fel de empatie şi consideraţie pentru pacienţii oncologici”.