BREAKING NEWSRELIGIEULTIMA ORĂ

Mormânt profanat in cimitirul din Corăcăiești. Un bărbat tulburat susține că l-a visat pe mort, care i-a transmis un semn de viață din sicriu

Mormânt profanat.   Polițiștii au întocmit dosar penal cu privire la comiterea infracțiunii de profanare de cadavre sau morminte.

Astazi, la  ora 09:36, polițiștii S.P.R.2. Ipotești au fost sesizați prin S.N.U.A.U. 112 de către numitul Croitorul Iustin, preot paroh al Bisericii cu hramul ”Sfânta Treime” Corocăiești despre faptul că, un mormânt situat în cimitirul nou a fost profanat.

Din primele verificări efectuate a rezultat faptul că  Iustin  Croitorul  este preot paroh al Bisericii cu hramul ”Sfânta Treime” Corocăiești, ce deține în administrare cimitirul Sf. Apostol Toma.

La data de 02.04.2024, în jurul orelor 09:00, preotul paroh a fost anunțat de către familia defunctului Apetrei Viorel, despre faptul că, mormântul acestuia a fost profanat.

Deplasându-se la fața locului, preotul a observat că cele spuse de membrii familiei se confirmă, respectiv mormântul este săpat, pământul înlăturat iar capacul sicriului este deschis, motiv pentru care a sesizat organele de poliție prin S.N.U.A.U. 112.

La fața locului au fost identificați apelantul, membrii familiei defunctului precum și autorul comiterii faptei, respectiv numitul Rusu Ilie de 45 ani din localitatea Stroiești, jud. Suceava.

Cu privire la motivul comiterii faptei, autorul Rusu Ilie și-a motivat acțiunea prin faptul că, este simpatizant al cultului ”Oastea Domnului”, a fost prezent la înmormântarea din data de 28.03.2024, iar în noaptea de 01/02.04.2024, l-a visat pe ”fratele” Viorel și-a crezut că i-a transmis un semn de viață din sicriu.

Rusu Ilie v-a fi prezentat la UPU Suceava în vederea internării la Secția de Psihiatrie a Spitalului Județean.

În cauză a fost întocmit dosar penal cu privire la comiterea infracțiunii de profanare de cadavre sau morminte, faptă prev. și ped. de art. 383, alin. 2 din C. pen.