ANUNȚPUBLICITATE

Mobilează-ţi apartamentul cu buget redus: 10 idei ingenioase

De foarte multe ori, etapa în care trebuie să amenajezi apartamentul cu mobilier şi electrocasnice se număra printre cele mai costisitoare faze ale unei mutări sau renovări. Preţurile la mobila nu sunt întotdeauna prietenoase, mai ales dacă ai un apartament cu mai multe camere.

Din fericire, se găsesc soluţii şi pentru cei ce vor să mobileze cu buget redus. Citeşte mai jos 10 idei ingenioase pentru o amenajare budget friendly:

Începe cu camerele esenţiale

Când începi să îţi mobilezi apartamentul şi ai un buget redus, începe cu spaţiile esenţiale. Vei avea nevoie de mobilă de bucătărie, obiecte sanitare, pat pentru dormitor, dulap şi canapea, însă alte piese de mobilier mai pot aştepta. De asemenea, dacă ai un apartament cu mai multe camere, poţi mobila doar una sau două dintre ele, iar de restul să te ocupi în viitorul apropiat sau îndepărtat.

Spre exemplu, dacă ai cumpărat un apartament cu mai multe camere, iar una dintre ele vrei să devină camera bebeluşului, însă tu şi familia ta nu aveţi încă copii, poţi lăsa acel spaţiu nemobilat.

Alcătuieşte o listă

Pune pe hârtie sau în aplicaţia de notiţe din telefon toate piesele de mobilier de care crezi că ai nevoie în prima etapă de amenajare. O listă completă, care să includă fiecare piesă, din fiecare cameră, de la dulapul din baie şi până la canapea, te va ajuta să îţi dai seama exact de ce ai nevoie şi să te setezi un buget realist. În dreptul fiecărei piese de mobilier notează suma pe care poţi să o aloci.

Decide unde poţi face compromisuri

Din nou, când vrei să mobilezi cu buget redus, unele compromisuri vor fi necesare. De aceea, e bine să te decizi din timp ce compromisuri poţi sau nu poţi face. Eşti dispus/a să renunţi la a mobilă anumite camere? Preferi să mobiliezi toate camerele cu doar câteva piese? Vrei să achiziţionezi piese la mâna a doua? Tu decizi unde poţi lăsa de la tine pentru a face economie şi ce aspecte sunt esenţiale pentru apartamentul în care vei locui.

Cauta oferte online

În zilele noastre, shoppingul online a revoluţionat o mulţime de industrii, de la cea a hainelor sau cosmeticelor şi până la cea a amenajărilor interioare. Azi, poţi mai uşor ca niciodată să cumperi mobilă de pe internet, ba chiar la preţuri uimitoare, dacă ai puţină răbdare. O mulţime de siteuri dedicate din online oferă promoţii şi discounturi la mobilier, lucru ce îţi poate fi de folos dacă vrei să amenajezi cu buget redus.

Descoperă seturile de mobilă pentru dormitor

O soluţie foarte bună ca să iei mobilă de dormitor la preţ avantajos e să achiziţionezi un set. O mulţime de firme şi magazine oferă seturi de mobilă pentru dormitor la preţuri prietenoase, ce pornesc de la 1300-1500 de lei. De obicei, un astfel de set include pat, somiera, două noptiere şi un dulap. Unele seturi pot conţine şi alte piese, precum salteaua sau comodă pentru dormitor.

Cumpără vintage

Mobila se poate cumpăra şi vintage sau second hand, fie online, fie în anumite magazine dedicate. Cumpărăturile vintage nu doar că sunt prietenoase cu buzunarul, dar sunt şi o modalitate foarte bună de a pune stop risipei de resurse şi materiale. Poţi achiziţiona mobilă de dormitor, bucătărie, canapele, dulapuri sau chiar mese de dining vintage ori second hand.

Încearcă decoraţiuni DIY

Ca să cheltui mai puţini bani pe decoraţiuni, ce ai zice să le faci chiar tu? Proiectele DIY sau do it yourself se referă la obiecte, în cazul de faţă decoraţiuni, pe care le poţi crea chiar tu, acasă, de obicei la preţuri avantajoase. Poţi să decorezi cutii de depozitare, să înrămezi poze sau chiar să pictezi tablouri.

Descoperă mobilierul modular

Mobilierul de bucătărie modular se referă la o gamă de corpuri standard, care se pot combina într-o mulţime de feluri pentru a obţine o bucătărie completă. În ziua de azi, găseşti mobilier modular de bucătărie atât în magazinele de bricolaj, cât şi în magazinele de mobila sau direct la producători.

Util sau inutil

Nu toate piesele de mobilier sunt cu adevărat utile. Ca să poţi păstra un buget mic pentru amenajare, decide din timp ce piese de mobilier îţi sunt cu adevărat utile. Taie de pe lista de cumpărături mobila inutilă, care doar va aglomera spaţiul şi nu îţi va aduce niciun fel de beneficiu.

Montează mobila pe cont propriu

În costurile de achiziţie ale mobilierului deseori e inclus şi montajul. Ca să faci economie, alege să montezi mobila pe cont propriu sau cere ajutorul apropiaţilor. Desigur, acest lucru se aplică dacă te pricepi la astfel de activităţi sau ai pe cineva în familie care se ocupă cu asta.

Foloseşte cele 10 idei de mai sus ca să îţi mobilezi apartamentul fără să spargi puşculiţa. Stabileşte ce compromisuri poţi face, cauta ofertele potrivite, ia în considerare magazinele vintage şi începe întotdeauna cu obiectele esenţiale.

(P)