ACTUALITATE

Mis Grup SRL Bistrița Năsăud, controlată de familia Iugan & Fărcaș, va construi Sala Polivalenta din Suceava

MIS Grup SRL Bistriţa Năsăud, controlată de familia Iugan & Fărcaș, unul dintre cei mai mari constructori locali, a şi-a adjudecat licitaţia pentru construirea Sălii polivalente din municipiul Suceava.

Firmele controlate de familia Iugan se ocupă cu fabricarea cherestelei de diferite tipuri şi dimensiuni, elementelor de construcţii, ramelor din lemn fixe şi pliabile pentru ambalaje, elementelor lamelare stratificate îmbinate în dinţi folosite la tâmplărie, căsuţe de vacanţă (peste 100 de modele) precum şi alte semifabricate, au în prezent ca piaţă de desfacere ţările din Comunitatea Europeană şi ţările arabe.

Ce spune edilul Sucevei!

Anunţul a fost făcut de către primarul Ion Lungu, care a subliniat că în cazul fericit în care rezultatele licitaţiei nu vor fi contestate, Compania naţională de Investiţii ar putea parafa contractul cu constructorul după data de 25 februarie. „Avem o veste bună, chiar foarte bună, există un câştigător pentru sala polivalentă de la Suceava.

În măsura în care până pe 25 februarie nu sunt contestaţii, se poate semna contractul de execuţie. Mă bucur că, iată, o licitaţie foarte importantă are un câştigător. M-aş bucura ca să fie semnat contractul de către Compania Naţională de Investiţii, iar noi, ca beneficiari, să putem începe lucrările la Sala polivalentă şi, în acelaşi timp, la Baza sportivă tip I”  a declarat Ion Lungu, primarul Sucevei.

Conform unei hotărâri din iulie 2020 a Consiliului Local Suceava, Sala polivalentă va avea o capacitate de 5.000 de locuri, într-un imobil cu subsol, parter şi două etaje, cu o suprafaţă utilă de 25.000 de metri pătraţi. Complementar dotărilor sportive, în zonă vor fi amenajate spaţii verzi şi parcări pentru autovehicule. Potrivit hotărârii amintite, valoarea totală a investiţiei ar  fi de peste 185 de milioane  de lei, respectiv de mai mult de 38 de milioane de euro, lucrările urmând a dura 24 de luni.

Cum se prezinta M IS Grup pe pagina personala

Fondată în 1999, compania M.I.S. Grup este o afacere de familie clasică, în care se împletesc deja experiența, flerul și entuziasmul a trei generații. În centrul ei rămâne seniorul Emil Iugan.

La început, M.I.S. Grup a fost un business în industria forestieră, având ca scop valorificarea superioară a resurselor locale de lemn, disponibile în această zonă bogată a Transilvaniei. Pentru că și activitatea de exploatare forestieră presupunea anumite activități de construcții, în special de drumuri, compania a acceptat provocarea și a format o divizie internă pentru construcții. Nu a durat mult până când această activitate a prins aripi, a ieșit cu proiecte și în afara companiei și, în cele din urmă, a devenit principala linie de business a M.I.S. Grup.

In 20 de ani de activitate, compania a devenit unul dintre cei mai importanți constructori din Transilvania, cu un portofoliu de peste 300 de lucrări finalizate în mai multe țări europene, cu 150 de angajați, cu o flotă impresionantă de utilaje și mașini, cu venituri anuale de aproape 20 milioane euro.

Inima companiei se află însă la Măgura Ilvei, unde operăm o carieră de piatră, o stație de betoane și o stație de mixturi asfaltice.

Inima companiei se află însă la Măgura Ilvei, unde operăm o carieră de piatră, o stație de betoane și o stație de mixturi asfaltice.

 

Ziarul de cluj publica un contract castigat la licitatia organizata de Primaria Cluj-Napoca, in 2021

Firma bistrițeană Mis Grup a câștigat licitația în valoare de 14.346.947 lei organizată de Primăria Cluj-Napoca pentru modernizarea și creșterea energetică a clădirilor Seminarului Teologic Ortodox. 

Scopul proiectului este creșterea capacității unității de învățământ, respectiv număr de elevi, număr săli de clasă și număr spații funcționale specializate: laboratoare, sala de mese, vestiare, grupuri sanitare și sală multifuncțională.

Ce spun jurnalistii de la gazeta de bistrita in 2016

Compania care aparţine familiei Iugan, al cărui reprezentat cel mai cunoscut este Emil Iugan.

Grupul MIS este compus din trei firme, Montana fiind prima înfiinţată în 1990, cu domeniu de activitate exploatarea lemnului. Doi ani mai târziu, Montana a cumpărat un producător local de lemn si a fost înfiinţată compania Iugan. În 1993 a fost înfiinţată Silvania International, odată cu cumpărarea unei fabrici de cherestea. Cele trei companii au fost reunite, în 1999, în M.I.S. Grup.

MIS GRUP SRL a fost înfiinţată în anul 1999 şi are drept asociat unic şi administrator pe Octavian Iugan, fiul lui Emil Iugan. Un an mai târziu, firma înregistra o cifră de afaceri de peste 1,7 milioane lei şi un profit de aproape 998.000 lei. De atunci încoace cifrele de afaceri au crescut exponenţial, la câteva zeci de milioane de lei, chiar dacă profiturile s-au ridicat la doar câteva sute de mii de lei. Cel mai bun an este de departe 2015, când MIS GRUP a ajuns la o cifră de afaceri de peste 85,3 milioane lei şi un profit de peste 5 milioane lei (peste 1 milion de euro).

Însumate cifrele de afaceri din 2007 şi până în 2015, se ajunge la un total de peste 434,43 milioane de lei, adică la circa 98 milioane de euro. Din această sumă totală, peste 57 de milioane de euro, adică mai bine de jumătate provin din contracte pe bani publici.

Anul acesta, până pe data de 16 septembrie, MIS GRUP a mai fost declarată câştigătoarea a încă 4 contracte, în valoare totală de aproximativ 2 milioane euro.

Zeci de milioane de euro din bani publici

Mis Grup, firma inființată de afaceristul Emil Iugan, la ora actuală unul dintre cei mai bogați oameni din Bistrița-Năsăud, este abonată la contractele din bani publici din județul Bistrița Năsăud. În ultimii 15 ani firma a câștigat zeci de milioane de euro din aceste contracte.

În 2021 firma a câștigat contracte în valoare de 113,5 milioane de lei, din care cinci contracte în valoare de 105,5 milioane de lei doar în luna MARTIE, toate cele cinci licitații fiind organizate de Municipiul Bistrița. Firma a mai câștigat anul acesta în Cluj-Napoca și licitația organizată de UMF pentru reparații la căminul 7 din Hașdeu.

În 2020 firma a câștigat contractul în valoare de 30.175.208,41 lei pentru Consolidare si modernizarea corpului A ( Corp Liceu) Colegiul National – Liviu Rebreanu- municipiul Bistrita. În urma cu câțiva ani, firma a câștigat un alt contract pentru Edificare şi construire Campus Şcolar Colegiul Naţional „Liviu Rebreanu”, un proiect în valoare totală de 32,5 milioane de lei.

Tot în 2020, Compania MIS Grup a câștigat licitația pentru construirea Complexului Sportiv Acvatic din municipiu Bistrița, obiectiv cunoscut ca Aquaparkul din Wonderland. Valoarea totală a contractului este de 33.556.984,66 lei.

Mis Grup a câștigat în 2020 licitația organizată de Consiliul Județean Bistrița în valoare de 50,6 milioane lei (10,5 milioane euro) fonduri europene prin Programul Operațional Regional, pentru lucrările pe Lotul 4 din DJ 172 D ”Poarta Transilvaniei”, Ilva Mică / int. cu DN 17 D – Poiana Ilvei – Măgura Ilvei.

Un alt contract câștigat de Mis Grup a fost cel pentru realizarea Liniei Verzi de transport public utilizând mijloace de transport cu motor electric sau hibrid, contract în valoare de 30.340.311 lei.

Firma bistrițeană a câștigat și licitația pentru proiectare și execuție pentru modernizarea DJ 173 B pe tronsonul Bistrița – Tărpiu (7,27 km). Investiția se ridică la 21.892.788 lei (aproximativ 4,46 milioane euro) bani europeni prin Programul Operațional Regional 2014-2020,

Firma MIS Grup mai lucrează în asociere la Bistrița și în alte proiecte mari, cum ar fi restaurarea Bisericii Evanghelice, consolidarea și modernizarea clădirii vechi a Colegiului Național ”Liviu Rebreanu”, drum de acces și utilități în Wonderland, reabilitarea Școlii Gimnaziale nr. 1, a Liceului Tehnologic ”Grigore Moisil”.

În perioada 2007-2017, Mis Grup a încasat aproape 60 de milioane de euro din bani publici. Firma omului de afaceri Emil Iugan a pus mâna pe nu mai puţin de 57 de contracte, majoritatea încheiate cu autorităţile din Bistriţa-Năsăud.

În 2019 Mis Grup a câștigat din contractele cu autoritățile din Bistrița Năsăus suma de 133,4 milioane de lei (aproximativ 27,7 milioane de euro), iar în 2018 a câștigat contracte în valoare de 19,2 milioane de lei.