ACTUALITATEBREAKING NEWSLOCALULTIMA ORĂ

Mirosul fin al câinelui polițist Rico a descoperit 420 pachete de țigări într-un autovehicul, în P.T.F. Siret

Polițiștii de frontieră suceveni împreună cu inspectorii vamali din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Siret, sprijiniți de câinele polițist, Rico, au descoperit 420 pachete de țigări de proveniență ucraineană și Duty-Free, în valoare de 630 lei, ascunse în torpedoul și în spațiul roții de rezervă a autovehiculului unui ucrainean.

În data de 4 septembrie a.c., înainte de miezul nopții, s-a prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Siret, judeţul Suceava, pe sensul de intrare în România, un cetățean ucrainean, în vârstă de 48 de ani, conducând un autoturism, înmatriculat în Ucraina.

În baza analizei de risc, echipa comună de control a luat măsura efectuării unui control amănunțit asupra autovehiculului, utilizând și câinele polițist Rico.

În urma controlului, au fost descoperite, în compartimentul roții de rezervă și în torpedoul autovehiculului, 420 pachete de țigări de proveniență ucraineană și Duty-Free, pentru care persoana în cauză  nu a putut prezenta documente de proveniență.

Țigaretele, în valoare de 630 lei, au fost ridicate în vederea confiscării, iar bărbatul în cauză a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 5.000 de lei.