ACTUALITATENAȚIONAL

Minor implicat în traficul de droguri. Vindea canabis intr-o scoala

Procurorii DIICOT Iasi au dispus reținerea pentru o durată de 24 ore a unui inculpat major şi cercetarea sub măsura controlului judiciar a unui inculpat minor pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de risc.

În cauză s-a reținut faptul că în cursul lunii septembrie 2022 inculpatul major a comercializat în mod repetat, droguri de risc unui inculpat minor, care la rândul său a vândut drogul de risc unui elev dintr-o unitate şcolară.

Ieri, inculpatul major a fost prins flagrant de către organele de cercetare penală în timp ce comercializa, unui minor, droguri de risc – Canabis.

Tot ieri, a fost pus în aplicare un mandat de percheziție domiciliară, în judeţul Iaşi, pe parcursul căreia au fost identificate şi ridicate mai multe mijloace probatorii, pe care s-a pus în evidenţă prezenţa Tetrahydrocannabinolul (THC).

În cursul zilei de astăzi inculpatul major a fost arestat preventiv de judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Iaşi pentru o perioadă de 30 de zile.

Activităţile judiciare au fost realizate împreună cu poliţişti din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Iaşi – Serviciul Antidrog.

Acțiunea beneficiat de sprijinul lucrătorilor din cadrul I.P.J IAȘI – Secția 3 Poliție Rurală Iași.