BREAKING NEWSSĂNĂTATE

Ministrul Sănătății cere ca pacienții să mănânce la fel de bine ca refugiații ucraineni

Pacienţii spitalelor din România ar trebui să primească cel puţin aceeaşi alocaţie de hrană ca refugiaţii Ucrainei. Este declaraţia făcută de ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, care admite că hrana oferită pacienţilor nu este echilibrată.

”Corpul de Control al ministrului Sănătății poate să meargă în situații punctuale și merge în foarte multe situații punctuale, care nu se referă neapărat la masa pacienților, se referă la multe aspecte care țin de încălcarea legii, încălcarea serioasă a legii și ei pot să meargă să verifice acest lucru, dar trebuie o anumită specializare ca să poți să constați calitatea mesei, numărul de calorii, care sunt condițiile igienice.

Să știți că la Corpul de Control nu știu dacă este vreun medic în Ministerul Sănătății și e clar că aceste lucruri putem să le facem, eventual cu Inspecția Sanitară de la nivelul fiecărui județ, nu de la nivelul Ministerului Sănătății.

Dar Inspecția Sanitară, în general, se referă la condițiile igienico-sanitare. La masă, Inspecția Sanitară poate să constate, în principiu, dacă sunt respectate condițiile igienice legate de furnizare a mesei

 

Eu am militat pentru dublarea sumei de la 11 lei la 22 de lei în spitale și acest lucru a coincis cu momentul în care s-a discutat despre alocația de masă pentru refugiații ucrainieni din România, care primeau aceeași sumă și mi se părea normal ca și pacienții din România să primească cel puțin aceeași sumă”, a declarat ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, la Antena 3 CNN.

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a răspuns punctual la întrebările puse de Dana Budeanu privind situaţia din spitalele din România.