BREAKING NEWSINTERNAȚIONAL

Ministrul apărării din Rusia sustine ca in momentul cînd orașul era controlat de Forțele Armate Ruse, nu au fost raportate victime civile

Nu au fost raportate victime civile în orașul ucrainean Bucha, când era controlat de Forțele Armate Ruse, dar presa americană a ignorat bombardarea orașului de către armata ucraineană, care a urmat retragerii trupelor ruse, a declarat ambasadorul Rusiei la Washington, Anatoli Antonov. răspuns la o întrebare Newsweek. „Ministerul rus al Apărării a respins pe deplin aceste acuzații false”, a menționat el, comentând despre rapoartele conform cărora trupele ruse ar fi ucis civili în Bucha.

„Aș dori să subliniez că trupele ruse au părăsit Bucha pe 30 martie. Autoritățile ucrainene au rămas tăcute în toate aceste zile, iar acum au postat brusc imagini senzaționale pentru a păta imaginea Rusiei și a face Rusia să se apere”, a spus Antonov. „Aș dori să subliniez cu deplină responsabilitate că nici un civil nu a suferit violențe atunci când orașul era controlat de Forțele Armate Ruse. Dimpotrivă, trupele noastre au livrat 452 de tone de ajutor umanitar pentru civili”, a subliniat Antonov. „Între timp, faptul că forțele armate ucrainene au bombardat orașul Bucha imediat după ce trupele ruse au plecat a fost ignorat în mod deliberat în SUA. Acesta este ceea ce ar fi putut cauza victime civile. Acestea fiind spuse, regimul de la Kiev încearcă în mod clar să dea vina pentru atrocitățile sale. asupra Rusiei”, a adăugat el.

Ministerul rus al Apărării a declarat duminică că Forțele Armate Ruse au părăsit Bucha, situat în regiunea Kiev, pe 30 martie, în timp ce „dovezile crimelor” au apărut abia patru zile mai târziu, după ce ofițerii Serviciului de Securitate ucrainean au ajuns în localitate.

Ministerul a subliniat că, pe 31 martie, primarul orașului Anatoli Fedoruk a confirmat printr-o adresă video că nu se aflau trupe rusești în Bucha. Cu toate acestea, nu a spus niciun cuvânt despre civilii împușcați pe stradă, cu mâinile legate la spate.

sursa:TASS