ACTUALITATE

Ministrul Apărării anunță: Primii militari francezi au ajuns in Romania

Ambasada Franței anunță că desfășurarea de trupe franceze este accelerată în fața invaziei Rusiei în Ucraina. Câteva sute de militari francezi au ajuns luni seară în România. Vasile Dîncu, ministrul Apărării, a anuțat că alți militari și mijloace tehnice din Forța de Răspuns a NATO vor sosi în țară în zilele următoare.

Ministrul Apărării a anunțat că „primii militari din detașamentul cu care contribuie Franța la Forța de Răspuns a NATO au ajuns, în această seară, în România, în Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu. În zilele următoare, alți militari și mijloace tehnice parte a Forței de Răspuns a NATO vor sosi, în România. Este pentru prima dată când Alianța activează aceste forțe de reacție rapidă, cu rol de descurajare și apărare a Flancului Estic al NATO”, într-un mesaj postat pe Facebook.

,,Primii militari din detașamentul cu care contribuie Franța la Forța de Răspuns a NATO au ajuns, în această seară, în România, în Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu.
În zilele următoare, alți militari și mijloace tehnice parte a Forței de Răspuns a NATO vor sosi, în România.
🇫🇷🤝🇷🇴
Este pentru prima dată când Alianța activează aceste forțe de reacție rapidă, cu rol de descurajare și apărare a Flancului Estic al #NATO,, arata ministrul Apararii.