ACTUALITATE

Ministrul Apărării: Am stabilit judeţe de graniţă cu Ucraina unde vom avea puncte de primire a refugiaţilor

Ministrul Apărării, Vasile Dîncu, a anunţat, joi, că au fost stabilite puncte de primire pentru refugiaţi în judeţe de graniţă cu Ucraina. „Pentru început am stabilit şase sau şapte judeţe unde vom avea puncte pentru primire refugiaţi. Avem pregătite toate materialele pentru asta, am activat aceste puncte”, a spus ministrul, într-o intervenție la Digi24.

„Pentru început am stabilit şase sau şapte judeţe de graniţă unde vom avea puncte pentru primire refugiaţi. Sigur că vom primi şi sprijinul unor ţări din Uniunea Europeană dacă va fi cazul, inclusiv trupele care sunt în România în acest moment au specialişti din această zonă pentru gestiunea fluxurilor de refugiaţi. Avem pregătite toate materialele pentru asta, am activat aceste puncte”, a afirmat Dîncu, la Digi 24.

El a subliniat că autorităţile române sunt pregătite la graniţă. „Am activat centre pentru primire de refugiaţi eventual. Nu vedem până în acest moment un flux important în această zonă, dar noi suntem pregătiţi la graniţă”, a arătat ministrul.

Vasile Dîncu a dat asigurări că nu există semne ale unui posibil conflict în ţara noastră.

„Suntem într-o stare de vigilenţă, nu am schimbat starea de alertare din acest punct de vedere. (…) În acest moment nu avem semnele unui posibil conflict pe teritoriul României”, a declarat ministrul Apărării.