ACTUALITATEBREAKING NEWSNAȚIONALULTIMA ORĂ

Ministerul de Interne face angajări. Sunt peste 5.000 de posturi scoase la concurs, în toate structurile

Ministerul Afacerilor Interne va scoate la concurs sau examen 5.200 de funcţii vacante din cadrul structurilor din subordine. Decizia a fost luată în condițiile în care deficitul de personal trece de 20%.

Posturile care vor fi scoase la concurs sau examen sunt din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, Inspectoratului General al Jandarmeriei Române, Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră, dar şi din cadrul altor unităţi care au nevoie de încadrarea funcţiilor pentru reducerea deficitului de personal, a anunțat MAI într-un comunicat de presă.

Sursa citată a precizat că cele peste 5.000 de funcţii sunt de execuţie şi sunt alocate, în principal, domeniilor ordine şi siguranţă publică, combaterea criminalităţii organizate, poliţie canină, formare profesională, analiză genetică şi intervenţii în situaţii de urgenţă.

Potrivit instituţiei, situaţia privind deficitul de personal în rândul principalelor structuri al ministerului se prezintă astfel:

– Poliţia Română: 20,27%

– Poliţia de Frontieră Română: 20,32%

– Jandarmeria Română: 21,69%

– Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă: 24,86%.

 

”Precizăm că, având în vedere reorganizarea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa, cu scopul de eficientizare a activităţilor şi a misiunilor specifice pentru îmbunătăţirea serviciului poliţienesc, posturile aferente acestui inspectorat şi cele adiacente demersului de reorganizare instituţională, vor fi încadrate cu prioritate.

Încadrarea posturilor aprobate prin memorandum se va efectua etapizat. Calendarul concursurilor şi al examenelor va fi anunţat public de fiecare structură în parte, anunţurile putând fi consultate, la momentul respectiv, pe platforma hub.mai.gov.ro, a mai transmis MAI.