BREAKING NEWSINTERNAȚIONAL

Ministerul de Externe Rus: Operațiunea specială a Rusiei nu are ca scop distrugerea statului Ucrainei

Operațiunea militară specială a Rusiei în Ucraina nu are ca scop distrugerea statului sau înlăturarea președintelui acesteia, a declarat purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zakharova, într-un briefing de presă joi.

„Permiteți-mi să subliniez încă o dată ceea ce atât mass-media occidentală, cât și establishmentul occidental refuză să vadă: această operațiune nu vizează populația civilă. Ea nu urmărește scopul de a ocupa teritoriul țării, de a-i ruina statulitatea sau de a-i îndepărta pe actualul președinte. Continuăm să spunem asta iar și iar.” a spus Zakharova, arata agentia de presa rusa TASS. 

 Ministerul de Externe Rus sustine ca mass media occidentala prezinta imaginile distorsionat

„Mass-media occidentală formează o imagine absolut distorsionată asupra evenimentelor actuale. Își dezinformează propria populație. Sunt un instrument de propagandă în mâinile politicienilor lor”, a spus Zakharova.

Președintele rus Vladimir Putin a declarat pe 24 februarie că, ca răspuns la o cerere de ajutor din partea liderilor a două republici Donbass, a lansat o operațiune militară specială în Ucraina. El a subliniat că Moscova nu are planuri de ocupare a teritoriilor ucrainene, singurul scop fiind demilitarizarea și denazificarea țării.

Ministerul rus al Apărării a declarat că forțele ruse nu atacă orașele ucrainene. Armele inteligente sunt folosite pentru a elimina infrastructura militară, potrivit agentiei de presa ruse TASS.