BREAKING NEWSSPORTULTIMA ORĂ

Mihai Roman, meciul 300 pe prima scenă a fotbalului românesc!

Mihai Roman, fotbalistul originar din Vicovu de Sus, a bifat în meciul cu CSU Craiova, scor 1-0, meciul 300 pe prima scenă fotbalistică a țării.

Înainte de startul partidei, președintele clubului, Cătălin Anton, i-a înmânat un tricou cu numărul 300, publicul prezent pe „Municipal” ovaționându-l pe liderul din vestiarul FC Botoșani la scenă deschisă.

„ într-adevăr o bornă istorică cea pe care am atins-o. Sper să continui să îmi ajut echipa”, a declarat Mihai Roman.

Liderul FC Botoșani a spus că victoria contra oltenilor este extrem de importantă și este una de moral.

„Mă bucur pentru că am reușit să câștigăm, era foarte important să câștigăm. Am avut un meci dificil, știam cu cine jucăm, dar am fost o echipă și acest lucru s-a văzut pe teren. Flavius a venit cu o dorință foarte mare de a ne da încredere, speranță, iar acum suntem o echipă foarte greu de învins acasă. Ne dorim să o ținem tot așa. Orice meci este dificil, dar dacă mergem montați, cu aceeași încredere și atitudine o să facem un rezultat bun”, a conchis Roman.

Tehnicianul Flavius Stoican a spus că elevul său merita un asemenea moment cum a fost cel premergător startului partidei.

„Mă bucur pentru Mihai Roman că a bifat 300 de meciuri în Liga 1. Merita, am văzut că a primit și un cadou. Sunt convins că s-a bucurat enorm”, a afirmat Flavius Stoican.

Roman,pasionat de fotbal din copilarie.

Roman și-a început cariera de fotbal profesionist abia la vârsta de 16 ani, mai târziu decât vârsta obișnuită a unui jucător de fotbal, sub comanda lui Ciprian Crețan.A debutat în 1993 la vârsta de 9 ani la echipa Metalul-Bradul Putna în Liga a V-a (Divizia „Onoare”). Începând cu 2000, Mihai Roman a evoluat la CSM Bucovina Rădăuți, în Liga a III-a.În 2005 a fost selecționat și a evoluat la Cetatea Suceava. În 2007 a fost adus la FC Brașov la cererea lui Răzvan Lucescu. Înainte de a semna cu echipa brașoveană, de Roman s-au mai interesat FC Vaslui și Oțelul Galați din Liga I

La Brașov a făcut parte din lotul care în 2008 a obținut promovarea în primul eșalon. În 2009, odată cu instalarea lui Răzvan Lucescu în funcția de selecționer al echipei naționale a României, Roman a făcut și el pasul spre prima reprezentativă. În sezonul 2009-2010 a fost desemnat cel mai bun mijlocaș de bandă dreaptă din Liga I.

Vara lui 2010 a adus transferul lui Mihai Roman la Rapid București, unde ajunsese în prealabil președintele clubului brașovean, Dinu Gheorghe.

Pe 29 mai 2013, Roman a semnat un contract pe trei ani cu clubul de Ligue 1 Toulouse FC.

Pe 17 august 2018 FCSB renunță la cei 400.000 de euro pe care îi avea de primit în schimbul transferului lui Cătălin Golofca, alegând să-l transfere în locul sumei de la FC Botoșani, echipă cu care semnase în 2016.

A debutat la echipa națională a României la data de 6 iunie 2009, în preliminariile pentru Campionatul Mondial din 2010, în meciul disputat la Marijampolė, împotriva Lituaniei