SPORT

Mihai Neșu a dezvăluit ce pensie primește de la statul român, după accidentul care i-a schimbat viața: “E foarte greu!”

Mihai Neșu a dezvăluit ce pensie primește de la statul român, după ce a suferit o accidentare în urmă cu mai bine de 11 ani, în timpul unui antrenament.

Fostul fundaș român a rămas paralizat dupa o  accidentare în timpul unui antrenament la Utrecht, în Olanda, care i-a schimbat total viața.

Fostul fotbalist are o pensie de 100 de euro pe lună și una de însoțitor, în valoare de 300 de euro. În același timp, fostul jucător beneficiază de o pensie de 3.000 de euro din partea statului olandez.

Fostul fundaș român a recunoscut că i-ar fi fost greu să trăiască în România, fără ajutorul din partea statului olandez

„Din păcate când m-am întors din Olanda, în țară, am zis că ca să pot să rezist, să zic așa, să fiu bine la mine în țară trebuie să încerc să nu văd prea mult lucrurile care nu-s bune și dacă le văd să încerc să le schimb eu și să nu mă afecteze.

Dar e adevărat că asta e realitatea. Practic majoritatea persoanelor cu dizabilități, dacă n-au condiții financiare bune, e foarte greu să trăiască.

Și eu am foarte mulți prieteni cu dizabilități cu care vorbesc și le știu viața și știu cât le greu părinților lor să-i să-i ajute și să le ofere toate condițiile.

 

Plus că avem foarte multe familii care ne contactează cu diferite probleme escare, de exemplu, pe care nu știu să și le vindece, probleme pe care nu poţi să nu le sesizezi.

Sunt triste și sper să se îmbunătățească lucrurile în viitor. Eu nu mă pricep, nu știu ce s-ar putea face, dar e greu să fii și cu dizabilități și să nu ai sprijin din partea statului.

În primul rând ar fi frumos ca persoanele cu dizabilități să aibă un sprijin mai mare din punctul de vedere al traiului și tratamentului”,  a povestit Mihai Neșu, pentru  antena3.ro.

Mihai Neșu a jucat la echipa din Ghencea în perioada 2001-2008, înainte să se transfere în Olanda, la Utrecht. Fostul fundaș a adunat și 8 selecții la naționala României.

Mihai Neșu, campanie de strângere de fonduri

Neșu a sărit în ajutorul celor care au trecut prin probleme similare. Fostul jucător construiește, în Oradea, Complexul de recuperare Sfântul Nectarie, care vine în sprijinul copiilor cu dizabilităţi neuromotorii.