BREAKING NEWSINTERNAȚIONAL

Microsoft suspendă activitățile din Rusia, pe măsură ce sancțiunile occidentale se înăspresc

Microsoft a declarat vineri că suspendă vânzările produselor și serviciilor sale în Rusia, devenind cea mai recentă companie occidentală care s-a distanțat de Moscova după invazia Ucrainei.

Mai multe companii importante, printre care Apple Inc, Nike și Dell Technologies, au rupt legăturile cu Rusia, după ce națiunile occidentale au impus sancțiuni aspre  Moscovei.

Apple a declarat marți că a întrerupt toate vânzările de produse în Rusia. Dell a anunțat o măsură similară săptămâna trecută.

Pe lângă suspendarea noilor vânzări, Microsoft a oprit multe activități în Rusia, în conformitate cu sancțiunile guvernamentale, a declarat președintele companiei, Brad Smith, scrie Reuters.

De asemenea, companiile tehnologice au restricționat mass-media rusă controlată de stat, inclusiv RT și Sputnik, ca răspuns la solicitările guvernelor și la apelurile de a preveni răspândirea propagandei ruse. Rusia a numit invazia Ucrainei o ”operație specială”.

La începutul acestei săptămâni, Microsoft anunța că a eliminat aplicațiile mobile ale RT din Windows App Store și a interzis reclamele în mass-media sponsorizate de statul rus. Meta Platforms, Google și YouTube al lui Alphabet au luat măsuri similare