GENERAL

Metamfetamina depistata la un marginean in urma testului DROG TEST. Acesta era si băut. Judecatoria Radauti a dispus cercetarea in stare de libertate

Ieri, în jurul orelor 10:24 numitul Lungu Vasile de 20 ani din com. Marginea jud. Suceava conducea autoturismul marca VW pe strada Calea Bucovinei din mun. Rădăuți.

Ajungând în apropierea intersecției cu strada Iancu Flondor din partea stângă, pe fondul nepăstrării unei distanțe suficiente față de autoturismul din fața sa marca Ford, care circula în aceeași direcție, l-a acroșat. Acesta la rândul său a ricoșat în autoturismul marca Dacia, care era oprit pentru a acorda prioritate de trecere autovehiculelor care circulau din sensul opus, urmând a schimba direcția de mers spre stânga.

În urma evenimentului au rezultat pagube materiale la cele trei autovehicule, fără a fi înregistrate victime.

L.V. a fost testat cu aparatul etilometru, rezultatul fiind 0,28 mg/l alcool pur în aerul expirat, acesta recunoscând că a consumat băuturi alcoolice.

De asemenea, a fost testat cu aparatul DrugTest, rezultatul testării indicând prezența în corp a substanței MET(metamfetamina) negând consumul de droguri. Margineanul  a fost condus la spitalul Rădăuți, unde cu acordul scris al acestuia, i-au fost recoltate probe biologice de sânge și urină în vederea stabilirii prezenței în organism a substanțelor cu efect psihoactiv.

Totodată, în urma verificărilor efectuate în bazele de date, s-a stabilit faptul că tanarul avea suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice din România în intervalul 19.08.2023 – 16.11.2023, ca urmare a faptului că la data de 19.08.2023, a condus un autovehicul pe drumurile publice având o alcoolemie de 0,33 mg/l alcool pur în aerul expirat.

A fost contactat procurorul de serviciu din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți, care a opinat ca acesta să fie cercetat în stare de libertate, iar după primirea rezultatelor probelor biologice de sânge și urină, se va dispune o eventuală măsură restrictivă sau privativă de libertate privind pe susnumit.

S-a întocmit proces – verbal de constatare a contravențiilor cu amendă în sumă de 3.480 de lei.

S-a întocmit dosar de urmărire penală privind săvârșirea infracțiunilor de Conducerea unui vehicul fără permis de conducere, și Conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe fapte prev și ped. de art. 335 alin. 2 și art. 336 alin. 2, cu aplicarea art. 38 alin. 2 din Codul Penal.