GENERAL

Mega-operaţiunea cu dosare! Peste 100 de afacerişti dintr-un foc. Detalii explozive din anchetele ce ţintesc VIP-uri.100 de afacerişti dintr-un foc. Şi multe fapte prescrise…

Să vedem descinderi în stânga și în dreapta, la traficanți de țigări, abuzatori de copii, traficanți de droguri. Dar nu de genul care în alți ani erau prinși cu tone de cocaină în Portul Constanța, ci unii mai mititei.

O mega-operațiune împotriva bogaților, dar și a unor politicieni, a fost de demarată în trombă. Unii ar spune că pentru a da bine la MCV, alții că sunt niște conturi de reglat. Cert e că numai într-un singur dosar de săptămâna asta au fost cărați pentru audieri peste 100 de patroni de companii.

Veți vedea și milionari foarte influenți cărora le-au fost scoase niște dosare de la sertar și trimise în judecată. Dar, atenție, și oamenii unor politicieni foarte importanți. Unii ar spune chiar că i se dă un semnal inclusiv președintelui Iohannis.

Să vedem descinderi în stânga și în dreapta, la traficanți de țigări, abuzatori de copii, traficanți de droguri. Dar nu de genul care în alți ani erau prinși cu tone de cocaină în Portul Constanța, ci unii mai mititei.

Un adevărat desant al anticorupției și antimafiei din România

Ridicări de oameni grei, cunoscuți ca fiind apropiați de unii politicieni puternici, milionari cu nume răsunătoare, trimiși în judecată, a fost un adevărat desant al anticorupției și antimafie din România. În doar câteva zile DIICOT și DNA și-au umflat mușchii, fix când se discuta mai acerb despre intrarea sau nu a României în Schengen. Dar și în timp ce fosta șefă DNA, actual procuror șef al Parchetului European, Laura Codruța Kovesi, descindea și ea în România, trecând pe la toți cei care contează – ministrul de Finanțe, Fisc, ministrul Justiției și cel de Interne, DIICOT.

S-a punctat la capitolul imagine și s-a acoperit practic jumătate din țară numai dintr-o singură acțiune, miercuri, trimițându-se mascații la adrese private și sedii de firme din București și încă 24 de județe: Neamț, Alba, Arad, Argeș, Bacău, Brașov, Brăila, Bihor, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Cluj, Constanța, Dolj, Galați, Iași, Ilfov, Mehedinți, Mureș, Olt, Satu Mare, Sibiu, Suceava, Timiș, Vrancea.

100 de afacerişti dintr-un foc. Şi multe fapte prescrise…

Numai dintr-un foc, adică în acest dosar, peste 100 de afaceriști și directori de firme au fost săltați și duși la audieri. Faptele vechi și de 8 ani, dar nu ne mai încurcăm în asta să întrebăm de ce atâta amar de vreme nu s-a întâmplat nimic…

Acuzațiile nu prea spectaculoase, concurență neloială, fiindcă afaceriștii din rețea ar fi adus robineți din Asia, pe care apoi îi vindeau ca fiind fabricați în Europa.

Pe de altă parte, și DNA se ocupă intens de afaceriștii români, dar nu numai. Comunicat după comunicat, de aproape două săptămâni DNA anunță trimiterea în judecată a unor nume cu rezonanță.

A început cu un greu de pe filiera Monaco, Dragoș Dobrescu, alături de alți inculpați, și dosarul constituirii magistralei de metrou Drumul Taberei, despre care însă vă spuneam că, în conformitate cu decizia Curții Constituționale, este prescris de vreun an, apoi a urmat, cu surle și trâmbițe, numele lui Liviu Dragnea și Sebastian Ghiță, primul cu celebrul dosar Teldrum, acuzat de constituirea unui grup infracțional organizat, abuz în serviciu și alte infracțiuni.

sursa:antena3.ro